ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۳۴۶۷۴
تاریخ انتشار: ۱۹ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۴:۰۰

تدوین پرونده ثبت‌جهانی دزفول

مدیر دفتر نمایندگی یونسکو در دزفول گفت: پرونده ثبت جهانی میراث فرهنگی دزفول برای ارائه به یونسکو در دست تدوین است.
تدبیر24: عبدالحسین پوررکنی' روز چهارشنبه افزود: در این راستا تاکنون بیش از 300 سند از منابع مختلف در خصوص اوضاع و احوال تاریخی، دانش و زندگی گذشته مردم دزفول جمع آوری شده است.

وی گفت: دفتر نمایندگی یونسکو در دزفول با تحقیقات گسترده تهیه پیشنهاد طرح'پروپوزال' ثبت جهانی دزفول را از دو سال پیش آغاز کرده و تاکنون اسناد تاریخی از منابع مختلف در 10 هزار صفحه جمع آوری کرده است.

مدیر پایگاه ثبت جهانی دزفول افزود: در مستندنگاری انجام شده اطلاعات مربوط به 22 اثر باستانی، جاذبه های طبیعی منحصر بفرد بویژه بافت قدیمی، طبیعت، پل باستانی، آسیاب ها ، رودخانه دز ، جنگل های طبیعی و بناهای تاریخی جمع آوری شده و برای ثبت جهانی دزفول به سازمان یونسکو تحویل خواهد شد.

وی گفت: نظر به توجه سازمان یونسکو نسبت به زبان و گویش های محلی ، آداب و رسوم گذشتگان، طرح دیدار دانش آموزان از خانه های تاریخی و بافت قدیم دزفول به منظور آشنایی با آداب و رسوم مردم دزفول اجرا شده تا نسل امروز با فرهنگ و آداب اجداد خود آشنا شود.

دفتر نمایندگی یونسکو در اسفندماه سال 90 در دزفول گشایش یافت.

ثبت جهانی آثار تاریخی و بناهای باارزش بافت قدیم،بناهای مذهبی،سازه های آبی ،شهر باستانی جندی شاپور،صنایع دستی،جاذبه های طبیعی وگردشگری و احیای پیشینه مشاغل گذشته شهر قدیم از جمله اهداف راه اندازی این دفتر می باشد.

دزفول شهری با پیشینه تاریخی چند هزار ساله از قدیمی ترین شهرهای استان خوزستان به شمار می رود.

پل باستانی دزفول با 1700 سال قدمت ، آسیاب های آبی و بافت ارزشمند تاریخی از آثار باستانی منحصر بفرد دزفول است.

نمدمالی ، خراطی ، ورشوسازی از جمله صنایع دستی دزفول بوده که دارای شهرت جهانی می باشند.

تپه های باستانی چغامیش با قدمتی حدود پنجهزار سال پیش از میلاد گنجینه کاملی از دوران های مختلف تاریخ در دزفول است که به شماره 487 در سال 1344 در ردیف آثار ملی ایران به ثبت رسید.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: