آفریقای جنوبی به دنبال از سرگیری واردات نفت خام از ایران ظرف سه ماه آینده است.
تدبیر24: معاون وزیر امور خارجه آفریقای جنوبی اعلام کرد که این کشور قصد دارد واردات نفت خام از ایران را از سر بگیرد و امیدوار است که مشکل تحریمها که مانع خرید نفت این کشور از ایران شده ظرف سه ماه آینده حل شود.
آفریقای جنوبی در ماه مه 2012 (یک ماه قبل از تشدید تحریمهای غرب) روزانه حدود 68 هزار بشکه نفت از ایران خریداری میکرد.
این کشور به عنوان دومین مصرفکننده بزرگ نفت خام در قاره آفریقا روزانه حدود 380 هزار بشکه نفت وارد میکند و عربستان در سال 2012 پس از تشدید تحریمها علیه ایران، جای ایران را به عنوان بزرگترین تامینکننده نفت آفریقای جنوبی گرفت. نیجریه، آنگولا و غنا دیگر صادرکنندگان نفت به آفریقای جنوبی هستند.
نومایندیا امفکتو معاون وزیر امور خارجه آفریقای جنوبی در پاسخ به سوالی درباره از سرگیری واردات نفت از ایران گفت: مشخصا ما توافقاتی داریم. البته به دلیل مشکل تحریمها این امر کند شده است، اما مشخصا این کاری است که ما در حال انجام آن هستیم.
وی افزود: ما مذاکراتی را درباره زمانبندی داشتهایم و به دنبال حل این مشکل ظرف سه ماه آینده هستیم.
سخنان معاون وزیر خارجه آفریقای جنوبی پس از گفتگوی یک روزه وی با حسین امیر عبداللهیان معاون وزیر امور خارجه ایران در پرتوریا مطرح شد. جزییات این مذاکرات یا نحوه حل و فصل مشکل تحریمها مطرح نشده است.
در پی کاهش واردات نفت آفریقای جنوبی از ایران، آمریکا این کشور را از تحریمهای مالی خود معاف کرد، اما تحریمهای اتحادیه اروپا مانع از بیمه محمولههای نفتی ایران شد و مشکلاتی را برای پرتوریا ایجاد کرد.
امیر عبداللهیان گفت: تجارت بین دو کشور در شرف افزایش است و جاکوب زوما رییس جمهور آفریقای جنوبی در تاریخی که به زودی اعلام میشود به ایران سفر خواهد کرد.
تحریمهای غرب علیه ایران باعث شده ایران نتواند به بیش از 100 میلیارد دلار از درآمدهای نفتی خود که در کشورهای خارجی مسدود شده دسترسی پیدا کنند.
تحریمهای تجاری همچنین مانع از صادرات گاز ایران به برخی کشورها شده اگرچه ایران بزرگترین ذخایر گاز جهان را در اختیار دارند.
آمار گمرکی و رصد نفتکشها نشان میدهد: صادرات نفت ایران به چهار کشور چین، هند، ژاپن و کره جنوبی در نیمه اول سال 2014 به یک میلیون و 200 هزار بشکه در روز رسید در حالی که این رقم در دوره مشابه سال قبل روزانه 961 هزار و 236 بشکه بود.