ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
چهارشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 23
کد خبر: ۳۴۷۳۶
تاریخ انتشار: ۲۰ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۹:۱۳

جنگ اردوغان با حشاشین قوه‌قضائیه

رجب طیب اردوغان که ماه گذشته رئیس‌جمهور ترکیه شد،‌ دشمنانش در قوه قضاییه را به "حشاشین" قرون وسطایی تشبیه کرد که به ترکیه خیانت می‌کنند.
تدبیر24: اظهارات رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه نشان می‌دهد که جنگ وی با قوه قضاییه به پایان نرسیده است.

این جنگ قدرت، انتخابات ماه آتی سیستم قضایی ترکیه را به میدان جنگ تبدیل کرده است. قرار است در جریان این انتخابات اعضای شورای عالی قضات و دادستان‌ها تعیین شوند که این شورا مسئول انتصاب، انتقال، ارتقا و اخراج اعضای برجسته قوه قضاییه ترکیه است.

مراد اصلان، رئیس یارساو، انجمن سکولار قضات و دادستان‌ها که لیستی از کاندیداها را اعلام کرده و در رای‌گیری نقشی اساسی ایفا می‌کند، گفت: این مساله برای دولت، مساله مرگ و زندگی است.

درگیری اردوغان با حزب خدمت فتح الله گولن، روحانی برجسته مستقر در آمریکا،‌ اولین مشکل وی در راستای قدرت طلبی‌اش است. اردوغان، گولن را به ایجاد "دولت موازی" در قوه قضاییه و پلیس متهم کرده است؛ اتهامی که گولن رد می‌کند.

اردوغان در جریان آخرین نشست خود با حزب حاکم عدالت و توسعه پیش از تحویل پست نخست‌وزیری گفت: سیستم قضایی را نمی‌توان در دست مشتی حشاشین رها کرد. من معتقدم که قضات و دادستان‌های وطن‌پرست حشاشین را از میان خود پاک خواهند کرد و اثرات باقی مانده از آن‌ها را در سیستم قضایی از میان برمی‌دارند.

حال جنگ میان اردوغان و گولن باعث نگرانی دیپلمات‌ها و سرمایه‌گذاران درباره استقلال قوه قضائیه شده است. مخالفان اردوغان هراس دارند که اردوغان موفق شود تا از نفوذ گولن بکاهد و بدین ترتیب قدرت بیشتری را در قوه قضائیه بدست آورد.

حشیشیه یا حشاشین نامی است که مخالفان مسلمانِ اسماعیلیان نزاری بر آنان نهادند و سپس در زبان‌های اروپایی به گونه‌های مختلفِ کلمه Assassin بدل شد.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: