ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۳۴۸۴۱
تاریخ انتشار: ۲۱ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۰:۲۸

افزایش صادرات آلمان به ایران

اتاق بازرگانی آلمان و ایران در گزارشی با استناد به آمار منتشر شده از سوی اتحادیه اروپا درمورد وضعیت روابط اقتصادی این اتحادیه با جمهوری اسلامی از افزایش قابل توجه صادرات کالا به ایران در نیمه اول سال 2014 خبر داد.
تدبیر24: گزارش منتشر شده از روابط اقتصادی و تجاری آلمان و ایران در پایگاه خبری اتاق بازرگانی نشان دهنده افزایش چشمگیر تلاش شرکت های اقتصادی و بازرگانی آلمانی برای صدور کالاهای تولیدی خود به ایران و حضور پررنگ در بازار پرسود این کشور است.

براساس این گزارش،صادرات آلمان به ایران در 6 ماهه اول سال جاری (2014) بالغ بر یک میلیارد و 244 میلیون و 579 هزار و 205 یورو بوده است که این رقم رشد 35 درصدی نسبت به مدت مشابه در سال گذشته را نشان می دهد.

براساس گزارش اداره آمار اتحادیه اروپا،آلمان در نیمه اول سال 2014 در فهرست کشورهای صادر کننده کالا به ایران مقام اول را به خود اختصاص داده است.

این گزارش می افزاید: 27 کشور عضو اتحادیه اروپا در مدت 6 ماهه بالغ بر 3 میلیارد یورو به ایران کالا صادر کرده اند که این رقم در اتحادیه اروپا نیز رشد 10 و نیم درصدی را نسبت به سال گذشته نشان می دهد.

کارشناسان اقتصادی معتقدند با ادامه روند افزایش صادرات آلمان به ایران در ماه های آینده، به زودی شاهد تحقق رقم بیش از یک میلیارد دو 500 میلیون یورو صادرات کالاهای آلمانی به ایران خواهیم بود که در سال 2011 و قبل از اعمال تحریم های شدید اقتصادی علیه ایران به ثبت رسیده بود.

به نظر صاحبنظران اقتصادی آلمان،کاهش تنش ها بین غرب و ایران با انجام مذاکرات هسته ای طی ماه های گذشته و همچنین فروپاشی بخشی از تحریم ها علیه این کشور بعد از توافق هسته ای ژنو،موجب شده است که صادر کنندگان آلمانی به صورت مستقیم محصولات تولیدی خود را به ایران صادر کنند و بازار این کشور دوباره جذابیت گذشته خود را برای شرکت های اقتصادی بازیافته است.

در همین رابطه،اتاق بازرگانی آلمان و ایران با صدور اطلاعیه ای در پایگاه اطلاع رسانی خود همچنین از کوشش های برخی از رسانه ها و گروه های سیاسی که با ایجاد مانع و اخلال در روابط دو جانبه تجاری و اقتصادی دو کشور، بدنبال جلوگیری از توسعه روابط اقتصادی هستند به شدت انتقاد کرده است.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: