یک فوق تخصص غدد با تاکید بر اینکه مشکلات غده تیروئید در دوران بارداری باید جدی گرفته شود، گفت: عدم تشخیص پرکاری تیروئید ممکن است به زایمان زودرس، سقط جنین، افزایش ضربان قلب و کاهش رشد جنین منجر شود.
تدبیر24: دکتر محبوبه سادات حسینی با اشاره به اینکه هورمونهای تیروئید نقش موثری را بر تکامل عصبی جنین ایفا میکنند، گفت: تشخیص کم کاری یا پرکاری تیروئید افراد قبل از زایمان جهت جلوگیری از ابتلای جنین به بیماریهای مغزی، اعصاب، کوتاهی قد و عقب ماندگی ذهنی الزامی است.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بقیه اله یادآور شد: بزرگترین خطر کم کاری تیروئید به تاخیر انداختن رشد کودک و کندذهنی او بعد از تولد است. بنابراین اگر کم کاری تیروئید مادر باردار درمان نشود، منجر به مشکلات طولانی مدت بر مادر و فرزند میشود.
وی با اشاره به اینکه اقدامات مناسبی جهت تشخیص کم کاری یا پرکاری تیروئید افراد قبل از زایمان در تمام کشورها انجام شده است، اظهار کرد: مادران باید قبل از اقدام به بارداری برای تشخیص و درمان وضعیت تیروئید خود مراحل لازم را طی کنند.
این فوق تخصص غدد درونریز و متابولیسم با تاکید بر اینکه بیشتر زنان بارداری که هورمون تیروئید در آنها کم ترشح میشود در زایمان خود دچار مشکل میشوند، تصریح کرد: عدم تشخیص کم کاری تیروئید ممکن است منجر به ناباروری شود.
حسینی خاطرنشان کرد: عدم تشخیص پرکاری تیروئید نیز ممکن است منجر به زایمان زودرس، سقط جنین، افزایش ضربان قلب و کاهش رشد جنین شود.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بقیهالله در پایان با اشاره به اینکه مشکلات غده تیروئید در دوران بارداری و بسیار شایع است، گفت: باید علاوه بر تجویز دارو به زنان باردار توصیه شود که هر شش هفته یک بار جهت انجام آزمایش تیروئید اقدام کنند تا میزان هورمون تیروئید در خون مشخص شود.