ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۳۴۹۰۱
تاریخ انتشار: ۲۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۲:۰۰

سپرده حج چقدر سود می‌گیرد؟

سود سپرده‌های حج و عمره از جمله مسائل غیرشفافی بوده که دو سال پیش و به‌دنبال تغییراتی که در نظام پرداخت سودهای بانکی ایجاد شد و اعتراض مسوولان سازمان حج و زیارت را برای واقعی کردن سود سپرده‌های حج و عمره برانگیخت، علنی شد.
تدبیر24: رییس سازمان حج و زیارت گفت: در حال حاضر سود سپرده‌های حج و عمره، 20 درصد است؛ اما تلاش می‌شود، سود این سپرده‌ها مطابق با سپرده‌های بلندمدت شود.

سعید اوحدی درباره‌ی آخرین نتایج مذاکرات با بانک مرکزی و همچنین بانک‌های عاملی که زائران برای سفر حج و عمره در آن‌ها سپرده‌گذاری کرده‌اند، برای تعیین میزان سود این سپرده‌ها، اظهار کرد: به‌تازگی جلسه‌ای با مدیران بانک‌های ملت و ملی داشتیم، آن‌ها توجه ویژه‌ای به این موضوع دارند. در حال حاضر 20 درصد سود برای تمام سپرده‌های زائران (حج و عمره) تعلق می‌گیرد؛ اما تلاش می‌شود سود این سپرده‌ها متناسب شود.

او ادامه داد: نگاه سازمان حج و زیارت این است که میزان سود سپرده‌ها بیشتر از میزان فعلی و مطابق با سود سپرده‌های بلندمدت در بانک‌ها شود. برای همین، پس از موسوم حج نتایج جلسات کارشناسی در این زمینه را با رییس بانک مرکزی مطرح می‌کنیم تا به تصمیم‌گیری قطعی برسیم.

سود سپرده‌های حج و عمره از جمله مسائل غیرشفافی بوده که دو سال پیش و به‌دنبال تغییراتی که در نظام پرداخت سودهای بانکی ایجاد شد و اعتراض مسوولان سازمان حج و زیارت را برای واقعی کردن سود سپرده‌های حج و عمره برانگیخت، علنی شد. تا آن زمان، بانک‌ها سپرده‌های حج و عمره را با وجود آن‌که گاه بیش از 10 سال نزدشان بود، بلندمدت به‌شمار نمی‌آوردند و سود کمتری را (در حد 7 درصد) برای آن محاسبه می‌کردند.

به‌دنبال طرح شدن اعتراض‌هایی به این موضوع، بانک‌ها سود 17 تا 20 درصد را برای این سپرده‌ها در نظر گرفتند و اکنون این سود 20 درصد است؛ ولی همچنان با نرخ واقعی سود سپرده‌های بلندمدت که تا به حال (شهریورماه امسال) 27 درصد بوده، فاصله دارد.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: