ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
پنجشنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 24
کد خبر: ۳۴۹۱۹
تاریخ انتشار: ۲۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۴:۱۰

چاق‌ها را سرزنش نکنید، چاق‌تر میشوند

نتایج یک پژوهش دانشگاهی در لندن نشان داده است که شرمسار کردن افراد از اضافه وزنی که دارند، نه تنها ممکن است تاثیری در کم شدن وزن آنها نداشته باشد، بلکه می‌تواند باعث اضافه وزن بیشترشان شود.
تدبیر24: پژوهشگران در یوسی‌ال، بزرگ‌ترین کالج دانشگاه لندن، این مطالعه را در طول چهار سال انجام داده‌اند و حدود سه هزار فرد بالغ با وزن‌های مختلف (در بازه وزن طبیعی تا اضافه وزن) در آن مشارکت داشتند.

در این پژوهش، افرادی که می‌گفتند به دلیل اضافه وزن خود مورد تبعیض و بدرفتاری قرار گرفته‌اند، بیشتر از کسانی که چنین تجربه‌ای نداشتند، وزن اضافه کردند.

پژوهشگران می‌گویند که هیچ مدرکی دال بر این که اعمال تبعیض و بدرفتاری (به دلیل اضافه وزن) باعث افزایش وزن افراد شود، به دست نیامده است، ولی اعمال چنین تبعیض‌ها و بدرفتاری‌هایی می‌تواند نوعی اختلال غذایی به دنبال داشته باشد که بر اثر آن، فرد برای رسیدن به آرامش، به خوردن روی می‌آورد.

در این مطالعه از شرکت‌کنندگان پرسیده شد که آیا به نظرشان، روزانه با مواردی از تبعیض و بدرفتاری که به اضافه وزنشان مربوط باشد، روبه‌رو هستند یا نه؟ بی‌احترامی در برخوردهای روزانه، خدمات‌رسانی بد در مغازه‌ها و مراکز خرید، و آزار و اذیت، از جمله مواردی هستند که در این مطالعه به آنها اشاره شده است.

از بین شرکت‌کنندگان، یک نفر از هر ۲۰ نفر گفتند که مواردی از چنین تبعیض‌ها و بدرفتاری‌هایی را تجربه کرده‌اند. در گروه افرادی هم که اضافه وزن داشتند، یک نفر از هر سه نفر چنین مواردی را گزارش کردند.

زیانبار
در طول یک دوره چهارساله، به طور میانگین، نزدیک به یک کیلوگرم به وزن افرادی اضافه شد که گفتند به دلیل وزن خود با برخوردهای منفی روبه‌رو بوده‌اند. اما کسانی که چنین مواردی را گزارش نکردند، به طور میانگین حدود ۷۰۰ گرم وزن کم کردند.

پژوهشگران می‌گویند که این نتیجه نشان می‌دهد که سرزنش کردن افرادی که اضافه وزن دارند و شرمسار کردن آنها از این وضعیت، نتایج زیانباری دارد. آنها می‌گویند که برای کمک به کاهش وزن این افراد، بهتری است که رفتاری حامیانه و دلگرم‌کننده با آنها داشت.

دکتر سارا جکسون، یکی از مجریان این مطالعه در یوسی‌ال گفت: "اعمال تبعیض و برخوردهای نامناسب با افراد به دلیل اضافه وزن آنها، هیچ توجیهی ندارد."

او گفت: "مطالعات قبلی نشان داده بود افرادی که مواردی از چنین برخوردهایی را تجربه می‌کنند، برای رسیدن به آرامش بیشتر، به خوردن روی می آورند."

به گفته این پژوهشگر، "افزایش اشتها، به‌ویژه میل بیشتر افراد برای خوردن مواد غذایی ناسالم و پرانرژی، می‌تواند یکی از واکنش‌های آنها به استرسی باشد که بر اثر رفتارهای نامناسب گرفتارش می‌شوند."

او اضافه کرد: "رفتارهای نامناسب با افرادی که اضافه وزن دارند، می‌تواند سطح اعتماد به نفس آنها را هم کمتر کند و به همین دلیل، از مشارکت آنها در فعالیت‌های ورزشی کم شود."

منبع:بی بی سی
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: