ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۳۴۹۲۲
تاریخ انتشار: ۲۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۴:۲۵

«حوزه باید بانک داشته باشد»

آیت الله موسوی بجنوردی از پیشنهاد تاسیس بانک برای حوزه های علمیه استقبال کرد.
تدبیر24: وی که در دهه اول جمهوری اسلامی عضو شورای عالی قضایی بوده واز فقیهان صاحب نظر در مباحث بانکی است به نشریه حریم امام – هفته نامه آستان مقدس امام خمینی- گفته است:

« حوزه هم باید بانک داشته باشد. به طلبه ها وام بدهند و سود نگیرند. به یک شکل هایی باید کمک کرد. کاری کنند که یک طلبه گرفتار زندگی نباشد و بتواند درس بخواند. اگر گرفتار زندگی اش باشد نمی تواند درس بخواند. بگذارند اولیات زندگی اش را داشته باشد تا فردا بتوانیم فقهایی مانند امام و مراجعی که فوت کردند را تحویل بدهیم.اما وقتی زندگی اش مانده و بچه اش لباس ندارد و زنش کفش ندارد دیگر فکرش هم درست کار نمی کند و مجبور می شود برود نماز و روزه استیجاری بگیرد... نباید این طور نباشد که طلبه ده روز بعد از گرفتن شهریه هیچ چیز نداشته باشد تا مجبور شود نماز و روزه استیجاری بگیرد. البته نباید حوزه دولتی شود و باید مستقل باشد.»

از مشهورترین دیدگاه های فقهی آیت الله موسوی بجنوردی این است که سود بانک ها را ربا نمی داند و می گوید: وقتی نرخ تورم را خود بانک مرکزی 30 درصد اعلام می کند و بانک به شما 20 درصد می دهد تازه پول خودت را داده است و اشتباه است بگوییم سپرده گذار سود گرفته است.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: