ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۳۴۹۳۳
تاریخ انتشار: ۲۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۵:۳۰

22 میلیون نفر در تهدید ابولا

یک مطالعه نشان داده است که ابولا می تواند به 15 کشور در سراسر قاره آفریقا گسترش یابد و 22 میلیون نفر را در معرض خطر عفونت قرار دهد.
تدبیر24: برای اولین بار محققان دانشگاه آکسفورد انگلیس، نقشه جدیدی از مکان هایی تهیه کردند که به بیشترین میزان در معرض خطر شیوع ابولا قرار دارند.

پیشتر نیز سازمان بهداشت جهانی خبر داد: شمار قربانیان بیماری ابولا در غرب آفریقا به دست کم 2 هزار و 400 نفر افزایش یافت.

محققان دانشگاه آکسفورد گزارش دادند: مناطقی که احتمالا مامنی برای پناه دادن به این ویروس است گسترده تر از چیزی است که پیش از این تصور می شد.

تصور می شود این ویروس که میزان مرگ و میر انسانی آن بیش از 90 درصد است توسط موش ها یا سایر حیوانات وحشی حمل شود و از طریق تماس خونی، گوشت یا سایر مایعات آلوده به انسان منتقل شود.

این نقشه که به عنوان شیوع ابولا در غرب آفریقا منتشر شد، بزرگترین نقشه در جهان است.

محققان گفتند: درک بهتر این که کجا مردم با حیوانات آلوده به ابولا در تماس قرار می گیرند برای مثال از طریق شکار یا مصرف گوشت خام و چگونگی متوقف کردن آنها از ابتلا به این بیماری مرگبار برای جلوگیری از شیوع بیشتر این بیماری حیاتی است.

«نیک گولدینگ» محقق دانشگاه آکسفورد که در تیم نقشه برداری بین المللی کار می کرد، گفت: مشخص شده است که بطور قابل توجهی مناطق بیشتری نسبت به آنچه پیش از این تصور می شد در معرض خطر ابتلا به ابولا قرار دارند.

شیوع قبلی ابولا در آفریقای مرکزی بوده است و شیوع فعلی در کنگو - به غیر از غرب آفریقا - حدود 30 نفر را در هفته های اخیر آلوده کرده است.

پیش از این دکتر جوان لیو، رییس سازمان پزشکان بدون مرز نیز ضمن انتقاد از اینکه جهان به ویژه کشورهای پیشرفته به آفریقا پشت کرده است نسبت به عواقب و همه گیری پر سرعت این بیماری به رهبران جهان هشدار داده بود.

منبع: ساینس
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: