ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۳۴۹۹۹
تاریخ انتشار: ۲۳ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۹:۵۵

چرا تهران دست رد به سینه ی واشنگتن زد؟

طی چند ماه اخیر آمریکا تلاش گسترده ای را برای مذاکره در مورد داعش، با مقامات ایرانی آغاز کرده است.
تدبیر24: خبرنگار «انتخاب» کسب اطلاع کرد، طی چند ماه اخیر آمریکا تلاش گسترده ای را برای مذاکره در مورد داعش، با مقامات ایرانی آغاز کرده است.

منابع مطلع در گفتگو با خبرنگار «انتخاب» بیان داشتند: از ابتدای بحران داعش در عراق مقامات آمریکائی به اشکال مختلف برای جلب همکاری ایران در مقابله با داعش تلاش گسترده ای بعمل آورده و حتی با ارتباط گیری با سفرای ایران و برخی سطوح دیگر به دنبال درخواست کمک از ایران برای مبارزه با داعش بوده اند .

این منابع با بیان اینکه مقامات آمریکا پس از تلاش های گسترده با پاسخ منفی ایران مواجه شدند گفتند: واشنگتن اکنون با سردرگمی و وارونه سازی این موضوع، از مناسب نبودن شرایط برای دعوت از ایران در پیوستن به آنچه از آن بعنوان ائتلاف ضد داعش نام می برند ، سخن می گوید .

به گفته ی این منابع مطلع، بنا به تائید مقامات عراقی از شیعه ، سنی ، ترکمان ، مسیحی ، کرد ، عرب و ... تنها کشوری که بطور جدی برای دفاع از مردم عراق از همه اطیاف از ابتدای امر از هیچ حمایتی دریغ نکرد جمهوری اسلامی ایران بود و آنچه صحنه حضور داعش در عراق را در مقایسه با روزهای آغازین بحران تغییر داد کمکها و مشورتهای ایران بود.

این منابع بیان داشتند: بی اعتمادی ایران به جدیت آمریکا در مبارزه با تروریسم موضوع جدیدی نیست . آمریکا همواره در برابر مبارزه با تروریسم برخورد دوگانه داشته است . هنوز سیل کمک های تسلیحاتی و آموزشی آمریکا و شرکای منطقه ای آن به پدیده تروریسم و خشونت گرائی در سوریه فراموش نشده است .

این منابع مطلع با اشاره به اینکه ایران همواره جدیت خود در قبال مبارزه با تروریسم را با اقدامات عملی نشان داده است، اعلام داشتند: اصولا در دکترین سیاسی و امنیتی جمهوری اسلامی ایران استفاده از هر ابزاری برای رسیدن به هدف هیچگونه جایگاهی نداشته است . از اینرو طبیعی است که ایران هیچگاه آماده ورود به ساز و کارهای نمایشی برای به اصطلاح مبارزه با تروریسم نبوده چرا که بطور اصولی و اعتقادی پدیده تروریسم و افراطی گری را عامل خطرناک برای امنیت منطقه و جهان میداند.

منبع: انتخاب
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: