ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۳۵۰۲۴
تاریخ انتشار: ۲۳ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۱:۲۷

سينما و خواب «سيما»

تريبون برنامه زنده در ساعتي بسيار کم مخاطب در اختيار هنرمندي صريح قرار گرفته تا بگويد سينماگران ايراني، سياه نمايي نمي کنند؛ تا استدلال کند سينماي «فاخر» چه ايرادهايي دارد؛ تا . . .
تدبیر24: پرویز براتی - .. صبح شما به خير... عقربه ها يک بامداد 22شهريور را نشان مي دهد. گوينده جمله، «رضا کيانيان» ميهمان ويژه برنامه «هفت» معرفي مي شود. کيانيان خسته به نظر مي رسد. او شش صبح همان روز بايد سرصحنه فيلمبرداري حاضر شود، اما به احترام روز ملي سينما به تلويزيون آمده تا روايتي منصفانه از حال وروز امروز سينما بازگو کند؛

روايتي که محمود گبرلو اعتراف مي کند حاوي «استدلال هاي محکم» است. قبل از آنکه کيانيان از مراسم روزملي سينما در هتل پارسيان به جام جم برسد، مجري برنامه با حجت الله ايوبي، رييس سازمان سينمايي به گفت وگو مي نشيند. بينندگان در انتظار گراميداشتي درخور شان سينما هستند، اما «کنداکتور» برنامه «هفت» خالي از برنامه هاي متنوع است. ابرهاي جام جم خبر از تغيير فصول نمي دهد و درِ تلويزيون همچنان بر همان پاشنه هميشگي بي مهري به «روز ملي سينما»، «جشن خانه سينما» و «سينماي مستقل» مي چرخد. «سيما» در «روز ملي سينما» حتي تلاش نکرد برنامه خود را سر وقت روي آنتن ببرد.

برنامه «هفت» که جمعه شب ها حوالي ساعت 11 روي آنتن شبکه سه مي رود، در روز ملي سينما نه پوششي ويژه از اين روز و مراسم هاي آن داده و نه حتي خبرنگاري به برج ميلاد و هتل پارسيان فرستاده؛ خبرنگاري نفرستاده تا از حال وهواي همدلي دولت با سينماگران پس از هشت سال بي مهري بگويد؛ تا بازگشت روز ملي سينما به تقويم را گزارش دهد؛ تا در يک قاب، ايستادن مسوولان را با سينماگران به تصوير کشد؛ تا قدرت «صنف» را گوشزد کند...

مسوولان پخش، خيلي راحت مي توانستند همان برخوردي را با سينما کنند که با فوتبال و برنامه «نود» مي کنند. کسي انتظار نداشت در راهروهاي جام جم براي هنر هفتم، کلاه از سر بر دارند؛ ولي انتظار مي رفت لااقل کلاهي بر سر سينما نگذارند. مي شد به احترام روز ملي سينما، خيلي راحت، برنامه «هفت» را جايگزين «سريال» دردسرهاي عظيم کرد؛ برنامه اي که بي هيچ دردسر، سرساعت 11 روي آنتن رفت. اما گويا دردسرها هميشه مختص سينماست. مسوولان پخش، زمان سپري شده اي را براي روز تولد سينما در نظر گرفتند و به اين ترتيب اين ويژه برنامه با کمترين بيننده روي آنتن «زنده» رفت. عقربه ها جلو رفت و ساعت روي دو بامداد 22شهريور ايستاد.

مخاطبان «دردسرهاي عظيم» حالادر خوابي عميق فرورفته اند؛ آنها خود را براي «شنبه» اي ديگر مهيا مي کنند، پس حرجي بر آنها نيست که نقدها و استدلال هاي محکم کيانيان را در دفاع از سينماي مستقل ايران نبينند و نشنوند. تريبون برنامه زنده در ساعتي بسيار کم مخاطب در اختيار هنرمندي صريح قرار گرفته تا بگويد سينماگران ايراني، سياه نمايي نمي کنند؛ تا استدلال کند سينماي «فاخر» چه ايرادهايي دارد؛ تا از ميليون ها کلمه اي ياد کند که در سال هاي گذشته به احترام سينماي مستقل ايران در نشريات و روزنامه هاي سراسر دنيا منتشر شده است.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: