ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۳۵۱۱۳
تاریخ انتشار: ۲۴ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۰:۲۵

تشخیص سرطان با کمک سگ

محققان دانشگاه پنسیلوانیا با احداث یک مرکز تخصصی، اقدام به آموزش سگ‌ها برای تشخیص بافت سرطانی از بافت سالم کرده‌اند.
تدبیر24: سگ‌ها از حس بویایی بسیار قوی برخوردار هستند که می‌تواند برای تشخیص سرطان مورد استفاده قرار بگیرد؛ از سال 2004، مطالعه درخصوص توانایی سگ‌ها در تشخیص تفاوت شیمیایی بین بافت سالم و سرطانی از جمله سرطان‌های پروستات، پستان، ریه، مثانه و ملانوم آغاز شد.

نتایج مطالعه‌ای که در ماه مه 2014 (اردیبهشت ماه) در نشست سالانه انجمن اورولوژی آمریکا ارائه شد نشان می‌دهد، دو سگ شپرد آلمانی که در مرکز دامپزشکی نظامی وزارت دفاع ایتالیا تمرین می‌کنند، می‌توانند سرطان پروستات در نمونه ادرار را با دقت 98 درصد تشخیص دهند.

اکنون محققان قصد دارند از توانایی بویایی سگ‌ها در تشخیص سرطان برای ساخت حسگرهای پیشرفته استفاده کنند.

مرکز Penn Vet بخشی از دانشکده دامپزشکی دانشگاه پنسیلوانیا محسوب می‌شود که بصورت حرفه‌ای و تخصصی، اقدام به تمرین دادن سگ‌ها برای تشخیص سرطان می‌کند؛ محققان این مرکز با همکاری شیمیدانان و فیزیکدانان قصد دارند مواد شیمیایی سرطان که تنها سگ‌ها قادر به استشمام آنها هستند را مشخص کنند.

هدف نهایی از این پروژه، تولید نانو حسگرهایی به ضخامت یک صد هزارم ورق کاغذ با قابلیت تشخیص بافت سرطانی عنوان شده است.

چرخی حاوی 12 جعبه کوچک بر روی یک پایه نصب می‌شود؛ هرکدام از جعبه‌ها حاوی نمونه‌های پلاسمای خون هستند که تنها یکی از آنها با یک قطره از بافت سرطانی متمایز شده است و حیوان با چرخیدن به دور چرخ، جعبه حاوی نمونه بافت سرطانی را شناسایی و در عوض از مربی خود پاداش دریافت می‌کند.

در این مرکز، سگ‌ها از هفته هشتم زندگی تحت آموزش‌های بویایی تخصصی قرار می‌گیرند و حیوان می‌تواند از بمب تا تومور سرطانی را تشخیص دهد؛ بو کردن رایحه درست با دریافت جایزه – اسباب‌بازی یا خوراکی – همراه است.

«جورج پرتی» متخصص شیمی دانشگاه فیلادلفیا تأکید کرد: برخی از سگ‌ها از استعداد ذاتی تشخیص بهتر بافت سرطانی برخوردار هستند؛ با بررسی توانایی سگ‌ها در تشخیص رایحه منحصربفرد بافت سرطانی، امکان ساخت حسگرهای پیشرفته با قابلیت تشخیص سرطان فراهم می‌شود.
برچسب ها: تدبیر24 سرطان سگ
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: