ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۳۵۱۳۹
تاریخ انتشار: ۲۴ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۰:۰۳
محمد علي سبحاني سفير سابق ايران در لبنان

محكي براي «توافق خوب»

«توافق خوب» توافقي است كه منافع ايران و 1+5 را تامين كند. به يك معنا دو طرف به توافقي پايبند مي‌مانند و براي حصول آن تلاش مي‌كنند كه منافعشان را تامين كند و براي آنها يك برد محسوب شود
تدبیر24: سه‌شنبه هفته جاری هيات بلندپايه‌اي از ايران براي شركت در مجمع عمومي سازمان ملل همراه رئيس‌جمهور عازم نيويورك مي‌شود. فرصت مجمع عمومي سازمان ملل اين امكان را به دستگاه ديپلماسي ايران مي‌دهد تا حوزه مانور وسيع‌تري براي طرح مباحث مورد علاقه با ديگر كشورها پيدا كنند. بنابراين كارشناسان توصيه مي‌كنند مقامات تهران از فرصت مجمع عمومي سازمان ملل بهره لازم را ببرند.

اما امسال گفت‌و‌گوهاي هسته‌اي ايران و 1+5 حاشيه مجمع عمومي سازمان ملل را براي تحليلگران مسائل هسته‌اي پررنگ‌تر از متن كرده است. در ميان هيات بلندپايه جمهوري اسلامي ايران كه عازم نيويورك مي‌شود مذاكره‌كنندگان ارشد هسته‌اي نیز حضور دارند که طبق برنامه قرار است مذاكرات را از چهارشنبه آغاز کنند. همه به خوبي مي‌دانند كه فرصت مذاكرات ايران و 1+5 همیشه فراهم نیست و با توجه اتفاقات چند ماه گذشته به نظر مي‌رسد دو طرف اراده لازم را براي گفت‌و‌گوهاي هسته‌اي و رسيدن به يك توافق جامع پیدا کرده‌اند. اكنون اين اراده باید در متن يك «توافق خوب» متبلور ‌شود.

«توافق خوب» توافقي است كه منافع ايران و 1+5 را تامين كند. به يك معنا دو طرف به توافقي پايبند مي‌مانند و براي حصول آن تلاش مي‌كنند كه منافعشان را تامين كند و براي آنها يك برد محسوب شود. بدين ترتيب مذاكرات نيويورك فرصت اداري خوبي است تا طرفين بخت خود و اراده طرف مقابل را براي دستيابي به یک توافق خوب ارزيابي كنند، از اين جهت كارشناسان مذاكرات نيويورك را مهم ارزيابي مي‌كنند. از سوي ديگر بعد از نزدیک به 2ماه؛ ايران واعضاي 1+5 دوباره مقابل يكديگر قرار مي‌گيرند. پس از گفت‌وگوهاي وين و بازگشت ديپلمات‌ها به پايتخت‌هايشان مذاكرات پيش رو محك بزرگي براي آينده توافق هسته‌اي است. ميزان علاقه طرفين به توافق خوب در انعطاف مواضع آنها نسبت به مذاكرات قابل سنجش است. قطعا در جريان گفت‌و‌گوهاي حاشيه مجمع عمومي، مذاكره‌كنندگان ايران و 1+5 ديدارهاي دو‌جانبه‌اي هم خواهند داشت.

گفت‌و‌گوهاي مستقيم ايران و آمريكا از جمله ديدارهايي است كه در حاشيه مذاكرات صورت مي‌گيرد و طبعا به دليل نقش آمريكا در مذاكرات و از همه مهم‌تر تحريم‌ها اين ديدار دوجانبه از ديد كارشناسان و مذاكره‌كنندگان داراي اهميت ويژه‌اي است اما نبايد فراموش كرد كه ديدارهاي دوجانبه ايران با هريك از اعضاي 1+5 داراي اهميت فوق‌العاده‌اي است. بي‌ترديد گفت‌و‌گوهاي دوجانبه نظرات طرفين را به يكديگر نزديك مي‌كند و ديپلمات هاي ما فرصت تعامل بيشتر مي‌دهد.


بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: