ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۳۵۱۷۱
تاریخ انتشار: ۲۴ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۳:۵۰

سیلک معرف تمدن هفت هزار ساله

مدیر گروه باستان شناسی دانشگاه کاشان گفت: محوطه باستانی هفت هزار ساله ˈسیلکˈ کاشان در معرفی تمدن بشری یکی از شناخته شده ترین مکان های تاریخی دنیاست.
تدبیر24: 'محسن جاوری' روز دوشنبه اظهار داشت: در اکثر موزه های معروف دنیا اشیا و آثاری از سیلک کاشان به عنوان نمادی از تاریخ و تمدن ایران در معرض دید عموم قرار گرفته است.

وی افزود: علاوه بر قدمت تاریخی سیلک، کاوش های علمی که 'رومان گیرشمن' باستان شناس فرانسوی در آن انجام داده است، بر اهمیت و جایگاه این محوطه باستانی کشور می افزاید.

وی با بیان اینکه ساکنان تمدن سیلک بر فلات مرکزی ایران تاثیر گذاشته اند، تصریح کرد: گمانه زنی ها، لایه نگاری ها و کاوش ها در سیلک اطلاعات بسیار مهمی از تاریخ فلات مرکزی ایران ارایه می دهد.

این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه سیلک دوره های پیش از تاریخ ایران را معرفی می کند، گفت: در این محل از هزاره ششم قبل از میلاد تا دوران تاریخی مانند 'عیلامی ها' و 'مادها' آثار و اشیایی کشف شده است.

جاوری اظهار داشت: تنها قسمت محدودی از این محوطه باستانی کاوش شده و تا سالیان آینده می تواند محلی برای کاوشگران باشد.

وی با اشاره به محوطه باستانی 'چاتال هویوک' در ترکیه گفت: قدمت این محوطه تاریخی همزمان با سیلک است، اما دولتمردان ترکیه با تبدیل آن به یک سایت موزه باستانی برای بازدید گردشگران شرایط ادامه کاوش و حفاری این مکان را فراهم کرده اند.

جاوری با بیان اینکه میراث فرهنگی از سیلک غافل شده است، خاطرنشان کرد: پرونده ثبت جهانی سیلک باید به جد پیگیری و مشکلات این محوطه باستانی رفع شود.

محوطه باستانی هفت هزار ساله سیلک کاشان 24 شهریور سال 1310 با شماره 38 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: