ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۳۵۲۳۷
تاریخ انتشار: ۲۵ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۹:۳۶

عمرانسان به 120سال افزایش مییابد

محقق موسسه جهانی مغز مدعی شده است که تا سال 2050، گونه کاملا جدیدی از انسان در نتیجه فناوری‌های جدید، رفتار و انتخاب طبیعی تکامل خواهد یافت.
تدبیر24: کادل لاست مدعی است بشریت در حال یک «گذار تکاملی» مهم است.

به گفته لاست، در کمتر از چهار دهه انسان از طول عمر بیشتر برخوردار شده، در سنین بالاتر بچه‌دار می‌شود و بر هوش مصنوعی برای انجام وظایف پیش پا افتاده تکیه خواهد کرد.

وی مدعی است که این تغییر بسیار چشمگیر خواهد بود و با تغییر میمونها به شامپانزه‌ها و شامپانزه‌ها به انسان بر اساس نظریه داروین شباهت دارد.

لاست که معتقد است ما بیشتر وقت خود را در واقعیت مجازی می‌گذرانیم، می‌گوید: 80 سالگی و 100 سالگی شما بسیار متفاوت‌تر از پدربزرگ و مادربزرگتان خواهد بود.

برخی دانشمندان تکاملی بر این باورند که تا سال 2050، سن انسان به 120 خواهد رسید.

لاست مدعی است که در آن زمان، انسانها همچنین دیرتر به بلوغ جنسی می‌رسند. این ادعا به نظریه تاریخچه زندگی اشاره دارد که به توضیح چگونگی شکل‌دهی رویدادهای کلیدی حیات موجودات توسط انتخاب طبیعی مانند تولیدمثل می‌پردازد.

بر اساس این نظریه، با افزایش اندازه مغز، موجودات به انرژی و زمان بیشتری برای رسیدن به پتانسیل کامل خود نیاز داشته از این رو تولیدمثل کمتر می‌شود.

به گفته لاست، انسانها بجای زندگی سریعتر و مردن در جوانی، به آرامی زندگی کرده و در پیری خواهند مرد.

این تغییرات در حال حاضر رخ داده‌اند. امروزه سن متوسط اولین زایمان در بریتانیا به 29.8 رسیده است. در آمریکا و در سال 1970، تنها یک درصد از کودکان اول توسط زنان بالای 35 سال به دنیا می‌آمدند، اما این میزان در سال 2012 به 15 درصد افزایش یافت.

نظرات لاست در مقاله‌ای با عنوان «تکامل انسان، نظریه تاریحچه زندگی و پایان تولیدمثل زیستی» در مجله Current Aging Science منتشر شده است.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: