ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۳۵۲۴۶
تاریخ انتشار: ۲۵ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۱:۳۰

انسداد چاههای غیرمجاز تالاب‌پریشان

مدیر ملی طرح حفاظت از تالاب های ایران گفت: حدود 300 حلقه چاه غیر مجاز در محدوده حوضه آبی تالاب پریشان کازرون وجود دارد که 120 حلقه چاه از این تعداد مسدود شده است.
تدبیر24: محسن سلیمانی روزبهانی روز سه شنبه  اظهار کرد: البته برآوردها نشان می دهد تعداد چاه های غیر مجاز بیشتر از آمار اعلام شده است، پیش بینی می شود حدود 500 تا 600 حلقه چاه غیر مجاز در این حوضه آبی وجود دارد.

وی افزود: اکنون تالاب پریشان در وضعیت مناسبی قرار ندارد اما اقدامات خوبی برای آبگیری و احیای آن انجام شده که لایروبی نهرهای منتهی به تالاب، بازگشایی چشمه های اطراف تالاب، مسدود کردن برخی چاه های غیر مجاز و جلب همکاری اهالی بومی منطقه از جمله آنها است.

سلیمانی گفت: با وجود کمبود بارندگی در سالجاری، حدود 400 هکتار از این تالاب آبگیری شد و اکنون حدود 100 هکتار آن آبدار است اما با اقدامات انجام شده امیدواریم وضعیت تالاب هرچه زودتر بهبود یابد.

وی با بیان اینکه پریشان اولین تالاب کشور است که سند دار شده، افزود: حدود 600 هکتار از اراضی اطراف تالاب پریشان آزاد سازی شد و اکنون برای پنج هزار و 400 هکتار سند صادر شده است.

سلیمانی اظهار کرد: پریشان جزو تالاب هایی است که برنامه مدیریت جامع دارد و اکنون فرآیند بازبینی این برنامه آغاز شده است.

وی گفت: بر اساس قانون، هر پنج سال یکبار برنامه مدیریت تالاب های کشور بازبینی می شود و اکنون دوره پنج ساله مدیریت تالاب پریشان به پایان رسیده و فرایند بازبینی آن آغاز شده است.

برنامه مدیریت جامع تالاب پریشان در سال های 87 تا 89 طی فرایندی مشارکتی و با حضور تمام دست اندرکاران و ذینفعان تدوین شد و به تصویب مقامات ارشد استانی، ملی و هیات وزیران رسید و فرایند اجرای آن توسط ساختارهای اجرایی مصوب (کمیته محلی، کمیته استانی و کارگروههای تخصصی مدیریت جامع تالاب پریشان) آغاز شد.

تالاب پریشان یکی از زیباترین و بزرگترین دریاچه های آب شیرین ایران و خاورمیانه است که در بخش جره و بالاده شهرستان کازرون قرار گرفته است، این دریاچه به نام های مور، پریشان و فامور نیز شناخته شده است.

مساحت این تالاب 4300 هکتار و ارتفاع آن از سطح آب های آزاد 820 متر است. حوزه آبریز ان 266.5 کیلومتر مربع است و بیشترین مساحت را در اردیبهشت ماه دارد.

این تالاب در کنوانسیون رامسر به عنوان تالاب بین المللی ثبت شده است و در تقسیم بندی مناطق جزو منطقه حفاظت شده محسوب می شود.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: