تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

جهانبخش خانجانی» جريان اصلاحات كه در تداوم حركت تاريخي ملت ايران در انقلاب مشروطه، انقلاب شكوهمند اسلامي و حماسه بزرگ دوم خرداد همچنان بر مشي اصلاحي و رفرميستي خود تاكيد و اصرار دارد
اتحاد مثلث!

اتحاد مثلث!

فیاض زاهد - محمد مهاجری» وضعيت جديدي كه در سپهر سياست ايران رخ نموده تا حد كم نظيري استثنايي است. براي اثبات و انتقال اين باور تلاش مي‌شود در اين نوشته به برخي ابعاد آن اشاره شود
جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - 2024 November 22
کد خبر: ۳۵۲۵۰
تاریخ انتشار: ۲۵ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۱:۴۰

2702چاه آب غیرمجاز در خراسان‌شمالی

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی گفت: دو هزار و 702 حلقه چاه غیرمجاز در این استان وجود دارد.
تدبیر24: رضا نعیمی روز سه شنبه اظهار کرد: از زمان تشکیل این شرکت تاکنون، سه هزار و 482 حلقه چاه غیرمجاز در استان شناسایی و در 780 مورد با متخلفان برخورد شده است.

وی افزود: کمبود اعتبار مانع ساماندهی بیشتر گروه های گشت و نظارت بر بهره برداری منابع آب زیرزمینی و برخورد قانونی با متخلفان شده است.

وی اظهار کرد: به علت تعداد زیاد چاه های غیرمجاز، برخورد با متخلفان و پر کردن چاه های غیرمجازی که در حریم چشمه ها و قنات ها قرار دارد در اولویت است.

وی افزود: هرگونه برداشت از این منابع بدون مجوز وزارت نیرو جرم محسوب می شود و طبق بند 5 ماده 45 قانون اساسی مستوجب کیفر است، و براساس اصل 45 قانون اساسی و ماده یک قانون توزیع عادلانه آب، منابع آب زیرزمینی از مشترکات بوده و در اختیار حکومت اسلامی است تا طبق مصالح عامه مورد بهره برداری قرار گیرد.

وی با بیان این که وزارت نیرو برداشت غیرمجاز و توسعه و بهره برداری از منابع آب زیرزمینی را ممنوع اعلام کرده است، افزود: حفر چاه های غیرمجاز آب و برداشت بیشتر از آنچه که در پروانه بهره برداری چاه های مجاز اعلام شده، موجب کاهش سطح آب های زیرزمینی و از بین رفتن آبخوان ها شده است.

وی گفت: نشست زمین، خشک شدن چاه ها، قنات ها و چاه های کشاورزی از جمله پیامد حفر چاه های غیرمجاز است.

وی ادامه داد: این کار همچنین باعث مهاجرت روستاییان به شهرها، حاشیه نشینی و بروز تنش های اجتماعی می شود.

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی گفت: شناسایی و انسداد چاه های غیرمجاز از جمله برنامه هایی است که برای جلوگیری از برداشت های غیرمجاز در این شرکت دنبال می شود اما اجرای آن کند است.

نعیمی اظهار کرد: یکی از علت های کندی و رضایت بخش نبودن انسداد چاه های غیرمجاز شناسایی نشدن دقیق این چاه ها است.

نعیمی با بیان اینکه ساختار مصرف آب در استان نامناسب و بهره وری منابع

آب، کم است اظهار کرد: 94 درصد مصرف آب در بخش کشاورزی، چهار درصد در بخش شرب و دو درصد در صنعت است و این در حالی است که بازدهی آب در بخش کشاورزی بسیار کم و حدود 35 درصد است.

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی گفت: منابع آب محدود و نیاز به آن نامحدود است و این وضعیت، فرهنگ سازی و مدیریت مصرف برای استفاده بهینه از این منبع خدادادی را ضرورت می بخشد.

وی افزود: برای این منظور تاکنون 26 تشکل آب بران با عضویت کشاورزان پایاب سدهای استان و چاه داران تشکیل شده است.

اکنون در خراسان شمالی دو هزار و 943 حلقه چاه مجاز وجود دارد.

استان خراسان شمالی 11 دشت و یک زیر حوزه دارد که توسعه بهره برداری از منابع آب زیرزمینی سه دشت گرمه و جاجرم، اسفراین و شیروان در وضعیت ممنوع بحرانی و در چهار دشت دیگر نیز ممنوع است.

خراسان شمالی با ‎ 344هزار هکتار عرصه کشاورزی ‎ 307هزار هکتار زراعت با ‎ 32گونه زراعی و ‎ 38هزار هکتار باغ با ‎ 28گونه باغی دارد.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: