ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۳۵۲۵۳
تاریخ انتشار: ۲۵ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۱:۵۵

رمزگشایی اسرار بازسازی دنده

محققان آمریکایی با بررسی دو مدل انسانی و حیوانی، موفق به کشف عامل بازسازی سلول‌های دنده شدند.
تدبیر24: برخلاف مارمولک، پستانداران قادر به بازسازی اندام از دست رفته خود نیستند، اما از توانایی بازسازی و ترمیم بخش زیادی از دنده‌های آسیب‌دیده برخوردارند.

محققان دانشگاه کالیفرنیا در سانفرانسیسکو در این مطالعه، نحوه بازسازی دنده در دو مدل انسان و موش را مورد ارزیابی قرار دادند.

با استفاده از تصاویر سی‌تی‌اسکن، روند بازسازی دنده انسان که بخشی از آن توسط جراحی خارج شده بود، بررسی شد؛ هشت سانتی‌متر از استخوان و یک سانتی‌متر از غضروف از دست رفته پس از شش ماه بهبود پیدا کردند.

برای درک بهتر این فرآیند، محققان بخشی از غضروف دنده موش – بین سه تا 5 میلی‌متر – را از طریق جراحی از بدن خارج کردند.

با خارج کردن غضروف دنده و غلاف بافت اطراف آن موسوم به پری‌کندریوم (perichondrium)، بخش آسیب‌دیده حتی پس از 9 ماه قادر به بازسازی نبود؛ زمانیکه غضروف دنده برداشته شد، اما پری‌کندریوم باقی ماند، بخش آسیب‌دیده در طول یک تا دو ماه بازسازی شد.

محققان دریافتند که پری‌کندریوم قادر به حفظ توانایی تولید غضروف است، حتی در شرایطی که ارتباط آن با دنده قطع شده و تنها در بافت عضلات کناری وجود داشته باشد.

به نظر می‌رسد که پری‌کندریوم حاوی سلول‌های بنیادی یا سلول‌های پرژنیتور (پیش‌ساز) است.

«فرانچسکا ماریانی» نویسنده ارشد این مطالعه تأکید کرد: پتانسیل استفاده از سلول‌های استخراج شده از پری‌کندریوم یا استفاده از پری‌کندریوم دنده بسیار شگفت‌انگیز هستند؛ این مطالعه اگرچه در مراحل اولیه قرار دارد، اما توسعه مدل حیوانی به پیشرفت بازسازی اسکت در انسان کمک می‌کند.

نتایج این مطالعه در مجله Bone and Mineral Research منتشر شده است.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: