ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۳۵۲۹۷
تاریخ انتشار: ۲۵ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۷:۰۰

تشخیص بیش‌فعالی با اسکن ساده

با کشفیات دانشمندان گروه روانکاوی دانشگاه میشیگان، پزشکان به زودی قادرخواهند بود بیش‌فعالی در کودکان را با یک اسکن مغزی ساده تشخیص دهند.
تدبیر24: این موفقیت پس از آن حاصل شد که محققان دریافتند مغزهای کودکان و نوجوانان بیش‌فعال کندتر از مغزهای دیگر هم‌سن‌و سال‌هایشان رشد می‌کنند. این بدین معناست که اتصالات بین و داخل شبکه‌های کلیدی مغز کمتر رشد می‌کنند و چنین موضوعی می‌تواند ویژگی‌های مشترک مبتلایان به بیش‌فعالی را توضیح دهد.

تیم علمی حاضر در این مطالعه اسکن‌های مغزی 275 کودک و نواجوان مبتلا به بیش‌فعالی و 48 نفر سالم را بررسی کردند. آن‌ها از شیوه‌های connectomic استفاده کردند که اتصالات بین شبکه‌های مغز را نقشه‌برداری می‌کند.

شبکه‌های مغزی، خوشه‌ای از گذرگاه‌ها هستند که به هنگام رشد مغز شکل می‌گیرند. گذرگاه‌های مختلف پردازش‌های مختلفی مانند تحلیل تصویر یا به یادآوردن یک خاطره را کنترل می‌کنند. شبکه‌های مختلف برای انجام عملی توسط مغز به یکدیگر متصل می‌شوند.

محققان دریافتند در مغزهای کودکان بیش‌فعال، اتصالات بالغ بین یک شبکه مغزی کنترل‌کننده افکار درونی و شبکه‌های مغزی که به شخص امکان تمرکز بر وظایف بیرونی را می‌دهند، کمتر است. این امر توضیح می‌دهد که چرا افراد مبتلا به بیش‌فعالی به آسانی حواس‌شان پرت می‌شود یا این که برای متمرکزشدن روی موضوعی تقلا می‌کنند.

یافته‌های جدید در آینده به پزشکان امکان استفاده از اسکن‌های مغزی برای تشخیص بیش‌فعالی و رهگیری چگونگی واکنش بیماران را به درمان می‌دهد. تحلیل اتصالات مغزی می‌تواند برای درک و درمان شرایط روانکاوی دیگری مانند اوتیسم و اسکیزوفرنی به کار رود.

جزئیات این مطالعه در مجموعه مقالات آکادمی ملی علوم امریکا منتشر شد.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: