تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

جهانبخش خانجانی» جريان اصلاحات كه در تداوم حركت تاريخي ملت ايران در انقلاب مشروطه، انقلاب شكوهمند اسلامي و حماسه بزرگ دوم خرداد همچنان بر مشي اصلاحي و رفرميستي خود تاكيد و اصرار دارد
اتحاد مثلث!

اتحاد مثلث!

فیاض زاهد - محمد مهاجری» وضعيت جديدي كه در سپهر سياست ايران رخ نموده تا حد كم نظيري استثنايي است. براي اثبات و انتقال اين باور تلاش مي‌شود در اين نوشته به برخي ابعاد آن اشاره شود
سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 05
کد خبر: ۳۵۳۰۶
تاریخ انتشار: ۲۵ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۶:۴۳

اقلیم ساوه با یاقوت سرخ چه می‌کند!

‌معاون فنی اجرایی جهاد کشاورزی ساوه گفت: یاقوت سرخ ساوه به دلیل رشد در شرایط آب و هوایی مناسب و کیفیت ویژه خاک، شهرت جهانی پیدا کرده است.
تدبیر24: محمودرضا خلیلی اظهار کرد: یکی از ویژگی‌های شهرستان ساوه قرار گرفتن در منطقه نیمه کویری است که بدین واسطه و به دلیل برخورداری از شب‌های خنک و روز‌های گرم و طولانی زمینه مساعدی را برای تولید انار مرغوب فراهم کرده است.

وی ادامه داد: رشد انار به درجه حرارت گرمایی بین 35 تا 38 درجه و سرمایی بین هفت تا 10 درجه نیازمند است. اگر دمای هوا بالاتر از این مقدار باشد باعث سوختگی انار می‌شود و اگر کمتر شود، به یخ‌زدگی ریشه درخت منجر می‌شود.

خلیلی با بیان اینکه افزایش بارش باران نیز موجب ترک خوردن انار می‌شود، اضافه کرد: از این رو اقلیم و شرایط آب و هوایی شهرستان ساوه برای تولید انار بسیار مطلوب بوده و به یاقوت سرخ این شهرستان آوازه جهانی داده است.

معاون فنی اجرایی جهاد کشاورزی ساوه تصریح کرد: برای پرورش انار با کیفیت به زمینی با خاک رسی و شنی که همراه با نمک باشد نیاز است و شهرستان ساوه از مناطق منحصر بفردی است که از این دو ویژگی مهم برای تولید انار مرغوب برخوردار است.

وی با بیان اینکه انار درخت کوچکی است که ارتفاع آن حداکثر تا شش متر می‌رسد و در مناطق نیمه‌ گرمسیری می‌روید، اضافه کرد: انار را در انواع خاک‌ها از شنی سبک تا رسی سنگین و حتی اراضی شور و قلیایی می‌توان پرورش داد اما، بهترین خاک برای رشد این درخت، خاک‌های رسی، شنی یا شنی‌رسی است که با شوری مختصر نیز همراه باشند.

خلیلی گفت: انار بیشتر طالب زمین‌های رسی قابل نفوذ و پرعمقی است که رطوبت کافی نیز داشته باشند و چنین ویژگی در شهرستان ساوه وجود دارد.

وی به نحوه تکثیر انار نیز اشاره کرد و افزود: درخت انار را معمولاً به وسیله نهال ریشه‌دار، پاجوش، قلمه و خوابانیدن می‌توان تکثیر کرد که متداول‌ترین روش است.

وی بیان کرد: در ازدیاد به وسیله بذر، درخت جدید مشخصات کامل پایه مادری را حفظ نمی‌کند، لذا از این روش فقط برای تحقیقات و پیداکردن ارقام جدید استفاده می‌شود.

خلیلی در ادامه به برداشت انار اشاره کرد و افزود: برداشت انار از باغات ساوه معمولا از اواسط شهریور و با انواعی از انار با نام‌های انار تابستانی و آلک شروع می‌شود که از ارقام زودرس بوده و از بقیه ارقام ترش‌تر است.

وی خاطرنشان کرد: برداشت سایر ارقام انار ساوه که شامل ملس، یوسف‌خانی، محمدعلیخانی، شیرین پاییزه، و تبریزی است معمولا از نیمه دوم مهرماه آغاز می‌شود.

خلیلی با بیان اینکه هم‌اکنون سطح باغات بارده انار در ساوه حدود 9 هکتار است، افرود: پیش‌بینی می‌شود از این میزان باغ در سال جاری 15 تن در هر هکتار انار برداشت شود.

وی با اشاره به سرما و طوفان ابتدای سال جاری تصریح کرد: به دلیل بروز سرما و طوفان در ماه‌های اولیه سال جاری در تولید انار افزایش عملکردی نخواهیم داشت.

به گفته این مقام مسئول در جهاد کشاورزی ساوه پیش‌بینی می‌شد که امسال شاهد افزایش 20 درصدی میزان تولید انار نسبت به سال گذشته باشیم اما، پدیده سرما و طوفان مانع از تحقق این میزان افزایش در برداشت شد.

خلیلی خاطرنشان کرد: عملکرد درخت انار با توجه به رقم، سن درخت، نحوه‌ی مراقبت‌های زراعی، آبیاری، شخم، هرس، تغذیه، کنترل منطقی علف‌های هرز و مدیریت آفات و بیماری‌ها‌ متفاوت است‌.

وی با اشاره به اینکه ماندگاری در انبار، کمبود آفات و خوش رنگی دانه و پوست از ویژگی‌های بارز یاقوت سرخ ساوه است، افزود: انار تولیدی این شهرستان علاوه بر ارسال به اقصی نقاط کشور به کشورهای اروپایی و کشورهای حوزه خلیج فارس نیز صادر می‌شود.

ساوه دارای 137 هزار هکتار اراضی کشاورزی بوده و از این میزان 20 هزار هکتار محصولات باغی و 67 هزار هکتار محصولات زراعی است.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: