ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۳۵۴۶
تاریخ انتشار: ۲۳ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۶:۳۴

گام اول دولت برای استقلال بانک مرکزی

رییس پژوهشکده پولی و بانکی با بیان این که دولت برنامه‌هایی را برای کنترل تورم و تامین مالی بخش تولید آغاز خواهد کرد: گفت: اقدام دولت برای اصلاح قانون بودجه گام اول برای استقلال بانک مرکزی است.
تدبیر24: فرهاد نیلی در پاسخ به این سوال که استقلال بانک مرکزی از سوی دولت یازدهم بیشتر از سایر دولت ها مود تاکید قرار گرفته، از نظر شما چقدر این موضوع امکان عملیاتی شدن دارد؟ اظهار کرد:دولت یازدهم گام اول را برداشت و اعلام کرد که نمی تواند منابع لازم برای بودجه 210 هزار میلیارد تومانی را تامین کند.

وی با اشاره به این که باید منتظر گام های بعدی باشیم، تصریح کرد:مجلس به فوریت این موضوع رای نداد و اعلام کرد مسئله عادی است این در حالی است که مسئله غیر عادی است.

رییس پژوهشکده پولی و بانکی اضافه کرد: آماری که به صورت ماهانه از سوی بانک مرکزی منتشر می شود نشان می دهد که رشد پایه پولی در حال کند و یا تند شدن است و یا ثابت می ماند که این امر خود می تواند نشانگر حرکت به سمت استقلال بانک مرکزی باشد.

نیلی در پاسخ به این که آیا آمارهای اعلام شده از سوی بانک مرکزی دقیق است؟ گفت:ممکن است خطاهای اندکی وجود داشته باشد اما نرخ رشد پایه پولی به درستی محاسبه می شود و می تواند مبنا قرار گیرد.

وی با بیان این که در بررسی عملکرد بانک مرکزی نباید وزن را به افراد بدهیم و باید عملکرد را در دولت های مختلف با شاخص های معین بسنجیم، اضافه کرد: به نظر می رسد طی ماه های آتی با کاهش حاشیه های سیاسی چنین اقدامی انجام شود.

به گزارش ایسنا، رییس پژوهشکده پولی و بانکی با اشاره به این که دولت حداقل هفته ای دو جلسه ویژه درباره مسائل و مشکلات اقتصادی برگزار کرده است ، ادامه داد:حداقل دوماه زمان برای بررسی عملکرد دولت یازدهم لازم است و به نظر می رسد پاییز زمان مناسبی برای قضاوت در مورد عملکرد دولت باشد.

نیلی در ادامه از برنامه های دولت برای کنترل تورم و تامین مالی بخش تولید خبر داد و خاطرنشان کرد:اکنون زمان ارزیابی برنامه های وزرای اقتصادی و رییس کل بانک مرکزی است.

 

 


 

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: