ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۳۵۵۵۰
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۸ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۱:۱۷

به حصول توافق هسته‌ای خوشبینیم

دکتر محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان که در نیویورک به سر می‌برد پیش از ظهر پنج‌شنبه با دبیرکل سازمان ملل متحد دیدار و گفتگو کرد. در این ملاقات دو طرف پیرامون آخرین وضعیت منطقه و تحولات در افغانستان، عراق، تهدید روبه گسترش تروریسم و افراطی‌گری و روند مذاکرات هسته‌ای گفت‌وگو و تبادل نظر کردند.
تدبیر24: دکتر ظریف، دیدگاه‌ها و اقدامات جمهوری اسلامی ایران به منظور حفظ ثبات و امنیت منطقه، روابط با همسایگان و روند همکاری‌ها از جمله با دولت جدید عراق را تشریح کرد و خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران متعهد به کمک به تقویت امنیت منطقه بوده و روابط خوب با همسایگان و کمک به بهبود شرایط و مبارزه با افراطی‌گری و تروریسم را مورد توجه دارد.

او و بان کی مون هم‌چنین پیرامون روند مذاکرات هسته‌ای تبادل نظر کردند و وزیر خارجه کشورمان ضمن مرور این گفت‌وگوها و اراده جدی و حسن نیت جمهوری اسلامی ایران برای رسیدن به راه حل، اظهار کرد: نسبت به حصول توافق خوشبین هستیم و معتقدیم رسیدن به توافق امکان‌پذیر است.

ظریف هم‌چنین در این ملاقات گزارش اخیر دبیرکل درباره وضعیت حقوق بشر در ایران را خلاف روند واقعی و برنامه و اقدامات دولت ایران خواند.

وی با تشریح جایگاه ایران و تحولات و ویژ‌گی‌های مثبت و انحصاری جامعه ایران در مقایسه با سایر کشورهای منطقه، انتشار گزارش در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران را مبتنی بر نگرش سیاسی دانست و اظهار کرد: این که در منطقه ما، فقط در مورد کشور ایران گزارش منتشر می‌شود قابل پذیرش نیست و تهیه چنین گزارش‌هایی تداوم نگاه سیاسی و دوگانه به مسائل حقوق بشر است.

وزیر خارجه ایران با اشاره به فوت یک تبعه ایرانی زندانی در فلیپین به اتهام واهی، خواستار توجه این نهاد بین‌المللی به وضعیت و حقوق اتباع ایرانی و مشکلات و فشارهای تبعیض‌آمیز و خلاف مقررات بین‌المللی علیه آنان در نقاط مختلف جهان شد.

ظریف هم‌چنین اضافه کرد، دولت ایران خود را نسبت به ارتقاء و بهبود وضعیت حقوق بشر کاملا مسوول می‌داند و برنامه‌ها و اقدامات در این زمینه را در دستور کار خود دارد.

دبیرکل سازمان ملل متحد نیز در این دیدار با تشریح اقدامات این نهاد در نقاط مختلف و از جمله اوضاع در افغانستان، عراق، لیبی و لبنان و مبارزه با تروریسم و افراطی‌گری، کمک کشورهای مختلف برای حل مشکلات را بسیار مهم و موثر دانست و در این زمینه تصریح کرد: ایران نقش بسیار موثری دارد و بازیگر مهمی در منطقه است و می‌تواند برای حل مشکلات نقش سازنده‌ای را ایفاء کند و استفاده از ظرفیت ایران باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
کاظم
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۴۲ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۸
0
0
غرب دراین مذاکرات گام بگام به خواسته هایش میرسدبدون آنکه همسنگ آن چیزی بایران بدهد.تیم مذاکره کننده بایدبسیارهوشیارباشد.چرامذاکرات باینگونه رقم نمیخوردکه ابتداخواسته های دوطرف مشخص(ماباید مواردتحریم رادسته بندی کنیم مثل بانکها -نفت -پتروشیمی -انتقال پول -هواپیما-بیمه کشتیها- خودرو-وغیره) سپس آنهاهم سوالات وخواسته های مشروع خودراطبقه بندی نموده بعدهموزن سازی تقاضاهای دوطرف انجام گرددباین معناکه اگرغرب میخواهد ایران فرضاچنین اقدامی انجام دهدبایداین تحریم یاتحریمهارالغونمایدوپس ازلغووراستی آزمایی اقدام متقابل انجام گرددوالبته دردوربعدبرای حفظ اعتدال غرب بگویداگرایران میخواهدفلان تحریم لغوشودبایدفلان سوال راجواب دهد.این روش فعلی ناشی ازنیرنگ غرب وساده اندیشی ماست؟!
نظر شما: