ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۳۵۶۱۱
تاریخ انتشار: ۲۹ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۱:۳۰

ساخت طحال مصنوعی

محققان آژانس پروژه‌های تحقیقات پیشرفته دفاعی (DARPA) آمریکا بدنبال طراحی طحال زیستی بعنوان یک روش موثر برای مقابله با عفونت‌های مرگبار بدون نیاز به استفاده از آنتی‌بیوتیک هستند.
تدبیر24: باوجود کشف پنی‌سیلین و سایر آنتی‌بیوتیک‌ها، مشکل مقابله با عفونت‌های مرگبار بویژه ناشی از زخم و جراحت در میدان جنگ همچنان وجود دارد.

عفونت‌ها در میادین نظامی و غیر نظامی خطرناک هستند، چراکه منجر به عفونت خون یا سپسیس (sepsis)‌ می‌شوند؛ سالانه بیش از 18 میلیون نفر در سراسر جهان به این عفونت با نرخ مرگ و میر 30 تا 50 درصد مبتلا می‌شوند.

استفاده از آنتی‌بیوتیک یکی از راه‌های متداول مقابله با این عفونت است؛ اما در شرایط نظامی جراحان از میزان دوز آنتی‌بیوتیکی استفاده می‌کنند که برای درمان یک فیل مورد نیاز است! همچنین استفاده مداوم از آنتی‌بیوتیک باعث شکل‌گیری سویه‌های میکروبی مقاوم به آنتی‌بیوتیک می‌شود.

یک روش جایگزین مقابله با عفونت دیالیز است؛ دستگاه دیالیزی مشابه دیالیز بیماران کلیوی می‌تواند مانند طحال مصنوعی عمل کند؛ طحال بعنوان یک اندام شبه کبدی، با از بین بردن میکروب‌ها و سموم از جریان خون، نقش حیاتی در مبارزه با عفونت ایفا می‌کند.

برنامه DTL آژانس پروژه‌های تحقیقات پیشرفته دفاعی – دارپا – استفاده از دستگاه‌هایی است که قادر به شناسایی عفونت، حرکت دادن در جریان خون بدون نیاز به ضد انعقادکننده است.

طحال زیستی (biospleen) یک نمونه از فناوری DLT‌ محسوب می‌شود که هدف از طراحی آن، تنها ساخت یک دستگاه دیالیز با قابلیت تقلید عملکرد طحال طبیعی نیست، بلکه ساخت وسیله‌ای کوچک، قابل حمل و مقاوم است که به نجات جان سربازان در میدان جنگ کمک می‌کند.

این طحال مصنوعی شامل مجموعه‌ای از لوله‌های کوچک شبیه عروق خونی است که بعنوان فیلتر خون عمل کرده و بدون گرفتن سلول‌های خون و تحریک سیستم ایمنی، میکروب‌های را جذب می‌کند.

لوله‌ها توسط شکاف‌های میکروسکوپی به یکدیگر متصل می‌شوند؛ خون بداخل طحال زیستی پمپاژ شده و سپس با دانه‌های مغناطیسی به قطر 128 نانومتر ترکیب می‌شوند؛ این دانه‌ها با پروتئین مهندسی‌ساز سیستم ایمنی به نام MBL پوشش داده شده‌اند.

همزمان با گرفتار شدن میکروب‌ها درون دانه‌ها و با استفاده از یک آهنربا، دانه‌ها از شکاف لوله دیگر به بیرون کشیده شده و خون پاک به بدن بیمار بازگردانده می‌شود.

آزمایش طحال زیستی بر روی موش‌های آلوده به ترکیبی از باکتری استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیا کولی، عملکرد 90 درصدی در حذف عفونت باکتریایی را نشان می‌دهد.

نتایج این مطالعه در مجله Nature Medicine منتشر شده است.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: