ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۳۵۶۳۴
تاریخ انتشار: ۲۹ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۳:۲۰

جمعیت زمین تا پایان قرن ۲۱

کارشناسان پیش‌بینی کردند که در پایان قرن ۲۱ میلادی جمعیت زمین از ۱۳ میلیارد نفر فراتر خواهد رفت.
تدبیر24: کارشناسان با استفاده از داده‌های اخذ شده از سازمان ملل پیش بینی کرده‌اند که احتمالا تا پایان قرن ۲۱ میلادی بیش از ۱۳ میلیارد نفر ساکن زمین خواهند بود و بدین ترتیب این فرضیه قدیمی که رشد جمعیت بشر در میانه قرن ۲۱ متوقف شده به کلی رد می‌شود.

کارشناسان ابتدا برآورد کردند که جمعیت جهان به احتمال ۸۰ درصد تا پایان قرن حاضر بین حدودا ۹ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تا ۱۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون نفر می‌رسد که بدین معنی تنها ۱۰ درصد احتمال می‌رفت جمعیت زمین از مرز ۱۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون نفر فراتر رود. اما با گذشت زمان کارشناسان با احتمال ۹۵ درصد اعلام کردند که جمعیت زمین تا پایان قرن حاضر حدود ۹ الی ۱۳ میلیارد و ۲۰۰ میلیون نفر خواهد بود و همچنین احتمال رسیدن به جمعیت ۱۳ میلیارد و ۲۵۰ میلیون نفری نیز ۲.۵ درصد پیش‌بینی شده است.

این نتایج از برآوردهای سال گذشته سازمان ملل از رشد جمعیت حاصل شد که در آن برای نخستین بار اعلام شد افزایش جمعیت مطابق آنچه که پیش‌بینی می‌شد در حال رخ دادن نیست و این مساله به دلیل نرخ بالای زاد و ولد در قاره آفریقا رخ داده است.

«پاتریک ژرلاند»، نگارنده اصلی این گزارش و مدیر بخش جمعیت سازمان ملل متحد می‌گوید: آنچه که برای ما تازگی دارد این است که ما اکنون می‌توانیم با قطعیت مسائل مرتبط با افزایش جمعیت را برآورد کنیم. چرا که برآوردهای گذشته همگی مبتنی بر یک سناریو بود که در آن به هیچ عدم قطعیتی در نتایج حاصل از آن اشاره نشده بود اما مطالعه جدید ارزیابی آماری‌تری را ارائه می‌دهد که مطابق آن می‌توانیم بگوییم نتایج احتمالی آن چه خواهد بود.

بنابراین مطالعه نادیده گرفتن سیاست‌های زاد و ولد به مدت دو دهه سبب شده تا آفریقا همچنان شاهد رشد وحشتناک جمعیت باشد ضمن اینکه جمعیت بسیاری از در این قاره از دسترسی به وسایل پیشگیری از حاملگی محروم هستند.

جمعیت قاره آفریقا در حال حاضر حدود یک میلیارد نفر است که پیش بینی می‌شود تا پایان قرن ۲۱ به احتمال ۹۵ درصد به حدود سه میلیارد و ۱۰۰ تا پنج میلیارد و ۷۰۰ میلیون نفر افزایش یابد.

منبع: مونگابی
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: