ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۳۵۶۴۴
تاریخ انتشار: ۲۹ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۵:۰۵

رفراندوم استقلال این‌بار در اسپانبا

وی با اشاره به رفراندوم استقلال اسکاتلند گفت: تلاش اسکاتلندی‌ها حاوی پیام قدرتمندی بود. اگر در هر جای دنیا درگیری‌ وجود داشته باشد، شما راه درستی را برای حل این اختلافات در دست دارید.
تدبیر24: رئیس منطقه کاتالونیا گفته است که به رغم مخالفت اسپانیا با برگزاری رفراندوم و غیرقانونی خواندن آن، وی حکم برگزاری همه پرسی در نهم نوامبر(18 آبان) را امضا خواهد کرد.

پارلمان کاتولونیا به اتفاق آراء توافق کرد که به آرتور ماس، رئیس منطقه کاتالونیا این اختیار را بدهد تا رای گیری استقلال برگزار کند.

آرتور ماس گفت: من حکم رایزنی درباره آینده کاتالونیا را امضا خواهم کرد و در حقیقت رای گیری روز نهم نوامبر انجام می‌شود و این تاریخ چند ماه پیش به تایید اکثر نیروهای سیاسی کاتالونیا رسیده است.

وی با اشاره به رفراندوم استقلال اسکاتلند گفت: تلاش اسکاتلندی‌ها حاوی پیام قدرتمندی بود. اگر در هر جای دنیا درگیری‌ وجود داشته باشد، شما راه درستی را برای حل این اختلافات در دست دارید. بنابراین این شکست نیست، بلکه یک پیام مثبت به ماست و باید برای نهادهای مرکزی در مادرید هم اینگونه باشد.

رفراندوم اسکاتلند برای جدایی از بریتانیا که پنج شنبه هفته پیش برگزار شد، شکست خورد و در واکنش به این شکست الکس سالموند، وزیر اول و رهبر حزب ملی اسکاتلند استعفا داد.

دولت مرکزی اسپانیا پیشتر گفته بود که امروز (شنبه) و یا فردا نشست اضطراری کابینه را برگزار خواهد کرد تا مساله برگزاری رفراندوم را بررسی کند. دولت مادرید رفراندومی را که قرار است نهم نوامبر (18 آبان) برگزار شود، غیرقانونی می‌داند.

با اینکه این رای گیری انجام می‌شود تا مشخص شود که آیا کاتالونیا باید از اسپانیا جدا شود یا خیر، اما مقام‌های کاتالونیا به آن رفراندوم نمی‌گویند و در سخنانشان به آن "رای گیری مشورتی" می‌گویند. با این حال دادگاه قانون اساسی اسپانیا قرار است روز سه شنبه پرونده کاتالونیا را بررسی کد و این احتمال وجود دارد که رای گیری استقلال این منطقه را به حالت تعلیق درآورد.

ماریانو راخوی، نخست وزیر اسپانیا در واکنش به رای "خیر" مرم اسکاتلند به جدایی گفت: آن‌ها با این تصمیم خود از تبعات سنگین اقتصادی، اجتماعی و سیاسی دوری کردند چرا که ممکن بود به جدایی اسکاتلند از بریتانیا و اروپا بینجامد.

منبع: پایگاه خبری راشاتودی
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: