ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۳۵۶۵۹
تاریخ انتشار: ۲۹ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۳:۰۲
دكتر احمد شيرزاد استاد دانشگاه

نياز به نقش‌آفريني واشنگتن

اكنون بايد تصميم اصلي را سران واشنگتن بگيرند. نيويورك فرصتي براي دستيابي به توافق است تا منافع طرفين را حفظ كند. تحليلگران بر اين باورند كه اگر گفت‌وگوها از مسير نيويورك به سلامت عبور كند به جرات . . .
تدبیر24: امروز همگان به درستي مي‌دانند نقش‌آفريني واشنگتن در پرونده هسته‌اي ايران بسيار موثر است، چنانكه عادي‌شدن اين بحران 10ساله بستگي زيادي به تصميم نهايي مقامات كاخ سفيد دارد. كارشناسان بر اين باورند كه نشست نيويورك نشانه‌هاي انعطاف يا سخت‌تر شدن مواضع اين كشور در پرونده هسته‌اي كشورمان را در نهايت به تصوير مي‌كشد. آنگونه كه آقاي عراقچي معاون وزير خارجه كشورمان ذكر كرد كليت توافق هسته‌اي تدوين شده است و آنچه اين روزها انشاء مي‌شود جزييات و البته مسائل مهمي است كه ايران و 1+5، 10سال براي حل آن تلاش كردند.

بحث بر سر ميزان غني‌سازي اورانيوم، تعداد سانتريفيوژها و از همه مهم‌تر بسته تحريم‌ها ازجمله جاي خالي‌هايي است كه اين روزها بايد الزاما توسط ديپلمات‌ها پر شود. در غير اين صورت مذاكرات به بن‌بست رسيده است البته طرف‌هاي درگير در جريان مذاكرات نمي‌توانند پيش از آذر ماه مذاكرات را شكست خورده به تصويربكشند، چراكه دو طرف (ايران و1+5) به توافق هسته‌اي نياز دارند. موقعيت داخلي دولت دموكرات آمريكا نشان مي‌دهد كاخ سفيد براي كارآمد نشان‌دادن عملكرد خود نيازمند توافقي مفيد تا چند ماه آينده است. از سوي ديگر تهران هم دنبال توافقي است كه تحريم‌هاي يك‌جانبه و چندجانبه بر اساس آن برداشته شود. به همين دليل به نظر مي‌رسد مهم‌ترين بحث روزهاي اخير رفع تحريم‌هاست.

اكنون بايد تصميم اصلي را سران واشنگتن بگيرند. نيويورك فرصتي براي دستيابي به توافق است تا منافع طرفين را حفظ كند. تحليلگران بر اين باورند كه اگر گفت‌وگوها از مسير نيويورك به سلامت عبور كند به جرات مي‌توان ادعا كرد كه توافق با 1+5 حاصل‌شدني است. به نظر مي‌رسد اراده مسئولان ايران و تك‌تك اعضاي 1+5 هم بر اين مبنا قرار دارد که «توافق خوب» حاصل‌شدني است.

غرب هم‌اكنون در منطقه خاورميانه به بن‌بست رسيده است و حل معضلات خاورميانه تنها با گره‌گشايي ايران امكان‌پذير است بنابراين همگان انتظار دارند گفت‌وگوهاي ايران و 1+5 در نهايت به توافقي مفيد براي دو طرف بينجامد و مساله هسته‌اي از بن‌بست فعلي خارج شود.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: