ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۳۵۷۳۶
تاریخ انتشار: ۳۰ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۱:۴۰

روستایی در پناه امام‌زادگان

‌در شمال شرقی خنداب به دنبال روستاهای زیبا که قدم در جاده می‌گذاری روستای درمن با مناظری جدید برای نوازش چشم خسته از تصاویر تکراری آپارتمان‌های برافراشته و ذهن کسل از روزمرگی، خودنمایی می‌کند.
تدبیر24: در محله‌های روستا که راه می‌روی درختان کهن چند صد ساله، چشمه‌های جاری و هدیه لبخند عابرینی که از کنارم می‌گذرند، خاطر‌اتی از گذشته‌ را به یاد می‌آورد، خاطراتی که در بین ازدحام جمعیت زندگی شهری و کار طاقت‌فرسای تکراری از یاد رفته، خاطره‌ی بوی ناب زندگی که این روستا برایت تداعی می‌کند.

آب و هوای نیمه‌کوهستانی روستای درمن، باغات بادام و گردوی آبادی را به وجود آورده و هوای پاک و مطبوعی را با طبیعت سرسبزش همراه کرده و در کنار همه این نعمات، وجود پنج امام‌زاده که گویی این روستا را در حریم خود گرفته‌اند، حس امنیتی عمیق را به زائران و گردشگران هدیه می‌دهند.

رضا روستایی، باستان‌شناس در خصوص این ویژگی درمن گفت: در پنج سوی روستای درمن پنج امامزاده واقع شده است.

وی از نوع معماری بقاع متبرکه این امامزادگان سخن به میان آورد و افزود: معماری این بقاع هم شکل بوده و از خشت و سنگ ساخته شده‌اند. گنبد امامزاده پیر معصوم(ع) نوع معماری رک را داراست و گنبد امامزاده پیرالعباء از نوع نیم کروی برگرفته از هنر معماری بومی است.

این محقق آثار باستانی بیان کرد: کنار بقعه‌ی یکی از این امام‌زادگان به نام «پیر مسئله» چشمه آبی جاری است که به محله کنار ان سرازیر می‌شود و به همین علت نام این امام‌زاده به زبان محلی پیچه‌شور یا کوچه‌شور گفته می‌شود.

وی به آثار باستانی موجود در این روستا اشاره و اظهار کرد: کتیبه‌ و سنگ قبری 700 ساله در این روستا کشف شده است که به جهت محفوظ ماندن از آسیب و سرقت محل دقیق را نمی‌توان عنوان کرد.

روستایی اضافه کرد: به علت وجود چند امامزاده در این روستا و نیز امامزاده‌های دیگر در نزدیکی این منطقه احتمال وجود راهی کاروان‌رو در گذشته‌های خیلی دور از ذهن نیست که البته اثبات این موضوع نیاز به بررسی‌های کارشناسانه دارد.

براساس این گزارش، پوشش‌های رٌک که تقریبا مختص امامزاده‌ها، آرامگاه‌ها و میل مقبره‌هاست، در اوج شکوه و زیبایی اجرا شده و از نظر تاریخی نیز قدمت گنبدهای رک گسسته موجود در ایران، دومین گونه ساختمانی از گنبدهای موجود در جهان و بعد از گنبدهای یک-پوسته است.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: