ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۳۵۷۶۷
تاریخ انتشار: ۳۰ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۳:۲۰

1643آبادی سمنان خالی از سکنه‌اند

رضایی با تایید محرمانه ماندن اطلاعات این سرشماری، یادآور شد: این اطلاعات برای بهره‌برداری در برنامه‌ریزی‌های بهتر در بخش‌های کشاورزی و اقتصادی انجام می‌شود.
تدبیر24: معاون برنامه ریزی و اشتغال استانداری سمنان گفت: از 2227 آبادی سمنان 1643 آبادی خالی از سکنه و 548 آبادی دارای سکنه است.

مجتبی رضایی با بیان این‌که سرشماری کشاورزی 5 مهر تا 18 آبان ماه در سراسر استان اجرایی می‌شود، تصریح کرد: این سرشماری که نقش محوری و مهمی در رشد و توسعه کشاورزی استان دارد، منبع مهمی برای داده‌های ساختاری بخش کشاورزی است.

وی ادامه داد: روش اصلی جمع آوری اطلاعات در این سرشماری، مصاحبه ماموران سرشماری با فعالان و بهره‌برداران بخش کشاورزی است.

خذف فرم‌های کاغذی از طرح سرشماری کشاورزی برای نخستین بار

وی با اشاره به تفاوت‌های این سرشماری با سرشماری‌های پیشین، خاطرنشان کرد: در این سرشماری برای نخستین بار به جای فرم‌های کاغذی از تبلت و امکانات رایانه‌ای استفاده می‌شود.

معاون برنامه‌ریزی استانداری سمنان، از این سرشماری به عنوان یک سرشماری همه جانبه یاد کرد و گفت: در این سرشماری اطلاعات و داده‌هایی نظیر: کاربری اراضی، مشخصات بهره‌برداران و کشاورزان، سطح کاشت محصولات، تعداد درختان بارور، جمعیت دام‌های سبک و سنگین و نوع فعالیت‌های گلخانه‌ای و... جمع‌آوری می‌شود.

رضایی با تایید محرمانه ماندن اطلاعات این سرشماری، یادآور شد: این اطلاعات برای بهره‌برداری در برنامه‌ریزی‌های بهتر در بخش‌های کشاورزی و اقتصادی انجام می‌شود.

معاون استاندار سمنان با بیان این‌که در سال 82 سهم ارزش افزوده بخش کشاورزی استان 11.7 درصد بود، گفت: در این سال 18 درصد از شاغلان استان در بخش کشاورزی فعال بودند. ضمن این‌که تعداد بهره برداران استان در آن سال 38 هزار و 715 نفر و مساحت کل اراضی کشاورزی استان 154هزار هکتار بوده است.

از 2227 آبادی استان 1643 آبادی خالی از سکنه و 548 آبادی دارای سکنه است

معاون برنامه‌ریزی و اشتغال استانداری سمنان اضافه کرد: براساس آخرین آمار رسمی استان سمنان دارای 2 هزار و 227 آبادی و روستا است که یک هزار و 643 آبادی آن خالی از سکنه و 548 آبادی آن دارای سکنه است.

رضایی با بیان این‌که شهرستان دامغان دارای بیشترین روستای با سکنه است، خاطرنشان کرد: پس از دامغان شهرستان‌های شاهرود، سرخه، میامی و آرادان دارای بیشترین روستای با سکنه است.

وی یادآوری کرد: در آخرین سرشماری رسمی استان، شهرستان شاهرود دارای بیشترین بهره‌بردار و شهرستان‌های گرمسار و آرادان دارای کمترین بهره‌بردار بودند.

6 درصد کشاورزان استان تحصیلات تکمیلی دارند

معاون استاندار سمنان نرخ بی‌سوادی در بین بهره‌برداران کشاورزی استان در آخرین سرشماری را 30 درصد اعلام کرد و افزود: 62 درصد کشاورزان استان دارای سواد در سطح ابتدایی، 32 درصد متوسطه و راهنمایی و 6 درصد دارای تحصیلات تکمیلی‌اند.

وی از پیش‌بینی 18 حوزه شهری و 37 حوزه روستایی برای سرشماری کشاورزان استان خبر داد و گفت: در مجموع 155 نفر در سطح استان کار سرشماری بهره‌برداران را انجام می‌دهند که 38 درصد آنها امور ستادی و 62 درصد آنها در بحش‌های فنی و اجرایی فعالیت خواهند کرد.

ضمن دعوت از همه فعالان بخش کشاورزی استان برای همکاری با ماموران سرشماری، اظهار کرد: همه دستگاه‌های استان ملزم به همکاری با اجرای این طرح ملی هستند.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: