ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۳۵۸۹۳
تاریخ انتشار: ۳۱ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۴:۱۰

کاوشگر ماون به مریخ رسید

کاوشگر ماون سازمان فضایی آمریکا (ناسا) اواخر روز یکشنبه پس از گذشت یک سال به مریخ رسید.
تدبیر24: فضاپیمای «ماون» اواخر روز یکشنبه پس از یک طی مسافرت 442 میلیون مایلی (حدود 712 میلیون کیلومتر) که از حدود یک سال پیش آغاز شد به مریخ رسید.

مقامات ناسا تایید کردند که این کاوشگر روباتیک بطور موفقیت آمیزی در مدار اطراف این سیاره سرخ قرار گرفته است.

اکنون وظیفه اصلی این ماموریت 671 میلیون دلاری که همانا مطالعه اتمسفر بالایی مریخ است، آغاز می شود.

ماموران کنترل پرواز در کلرادو شش هفته آینده را صرف تنظیم ارتفاع ماون و بررسی ابزارهای علمی این کاوشگر خواهند کرد؛ سپس ماون شروع به بررسی اتمسفر بالای مریخ خواهد کرد.

این فضاپیما مشاهدات خود را در مدار مریخ انجام خواهد داد به این معنی که برای این مطالعات بر مریخ فرود نیامده است.

دانشمندان معتقدند که جو مریخ دارای سرنخ هایی در مورد این است که چگونه اتمسفر این همسایه زمین میلیاردها سال پیش، از گرم و مرطوب شدن به سمت سرد و خشک شدن پیش رفت.

به گفته دانشمندان، مریخ که در ابتدا مرطوب بوده است می توانسته محلی برای حیات میکروبی بوده باشد، سوالی که هنوز پاسخی به آن داده نشده است.

دانشمندان می گویند: کشف اینکه چرا اتمسفر مریخ از بین رفته و اتمسفر زمین از بین نرفته است،می تواند بینشی در مورد تاریخ کهن زمین ارائه دهد.

ناسا نوامبر سال گذشته میلادی فضاپیمای ماون را از مرکز فضایی «کیپ کاناورال» به فضا پرتاب کرد.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: