ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
شنبه ۰۴ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 26
کد خبر: ۳۵۹۵۷
تاریخ انتشار: ۰۱ مهر ۱۳۹۳ - ۰۸:۵۴

اول مهر در تاریخ معاصر ایران

امروز سه شنبه اول مهر 1393 هجری خورشیدی، بیست و هفتم ذی القعده 1435 هجری قمری و بیست و سوم سپتامبر 2014 میلادی است. 34 سال پیش در چنین روزی، نخستین اطلاعیه ی امام خمینی درباره ی آغاز جنگ تحمیلی در هفت بند منتشر شد.
تدبیر24: مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران در این روز، به شرح زیر است:

1 مهر 1359
نخستین اطلاعیه ی امام خمینی درباره ی آغاز جنگ تحمیلی در 7 بند منتشر شد.

1 مهر 1359
پس از تجاوز نیروهای بعث عراق به خاک کشور اسلامی، 140 فروند شکاری بمب افکن نیروی هوایی جمهوری اسلامی در یک تهاجم گسترده و متقابل، هفت پایگاه هوایی عراق، 2 پالایشگاه نفت کرکوک و بصره، 2 فرودگاه و چند پل ارتباطی در عراق را بمباران کردند و تلفات و خسارت های سنگینی را به نیروی هوایی و مرکزهای زیر بنایی عراق وارد ساختند.

1 مهر 1357
منزل امام خمینی در نجف اشرف به محاصره ی نظامی ماموران حکومت عراق درآمد.

1 مهر 1356
امام خمینی در پاسخ به نامه ی دانشجویان ایرانی ساکن آمریکا و کانادا با بر شمردن فسادهای رژیم پهلوی از تمامی کسانی که توانایی دارند، خواستند صدای اعتراض خود را به همه ی مجامع بین المللی برسانند.

1 مهر 1349
ژنرال یحیی خان رییس جمهوری پاکستان با احضار آیت الله شریعت نماینده ی امام خمینی در آن کشور، وی را از هرگونه تبلیغ به نفع امام منع کرد.

1 مهر 1348
رییس دانشگاه شیراز با صدور بخشنامه ای ورود دختران با پوشش چادر را به محیط دانشگاه ممنوع اعلام کرد. این حرکت با اعتراض دانشجویان مسلمان و روحانیون شیراز همراه و به همین دلیل این بخشنامه لغو شد.

1 مهر 1340
جمعی از علمای تهران با اجتماع در منزل آیت‏اللّه بهبهانی نسبت به تهیه ی فیلم زندگی حضرت محمد(ص) در ایتالیا اعتراض کردند.

1 مهر 1335
وزارت فرهنگ با اعلام شیوه ی جدید برگزاری امتحان های اعزام به خارج به شکل مسابقه، از سازمان ها و وزارتخانه ها خواست که با اعلام نیاز خود در قالب رشته ی تحصیلی، به پر بارتر شدن این برنامه کمک کنند؛ تا هم نیاز کشور تأمین شود و هم آینده ی دانشجویان تحصیل کرده در خارج از کشور، مشخص و باعث انگیزه باشد.

1 مهر 1334
قانون سازمان بیمه های اجتماعی کارگران به مرحله ی اجرا درآمد. برپایه این قانون، کارگران کشور از مزیت های بیمه ی حوادث، بازنشستگی، بیماری، از کارافتادگی و فوت برخوردار شدند.

1 مهر 1333
عبدالعلی لطفی وزیر دادگستری دولت مصدق به وسیله ی ده ها تن چماقدار در منزل خود هدف حمله قرار گرفت.

1 مهر 1332
بسیاری از افسران ارتش که در کودتای 28 مرداد نقش داشتند به دستور محمدرضا پهلوی ترفیع درجه گرفتند.

1 مهر 1330
کارشناسان انگلیسی مرکزهای نفتی ایران به دستور دولت محمد مصدق اخراج شدند. به دنبال استقرار نیروهای مسلح ایران در پالایشگاه آبادان و اخراج کارشناسان انگلیسی، دولت آن کشور به شورای امنیت شکایت کرد.

1 مهر 1319
عیسی صدیق به سمت رییس اداره ی کل تبلیغات و انتشارات برگزیده شد.

1 مهر 1318
وزارت فرهنگ با ارسال بخشنامه یی از وزارت دارایی درخواست کرد تا با توجه به برگزاری دوره ی چهارم کلاس های سالمندان، تمامی خدمتگزاران جزء خود را در مرکز و شهرستان ها، برای تحصیل به آموزشگاه ها اعزام کند.

1 مهر 1304
بازار تهران در اعتراض به کمبود نان تعطیل شد و کسبه و مغازه داران دست از کار کشیدند.

1 مهر 1303
مسیو گالدی وزیر مختار جدید ایتالیا وارد تهران شد.

1 مهر 1300
نیروهای میرزاکوچک خان توانستند نیروهای دولتی را به عقب برانند و شهرهای لاهیجان، رودسر و لنگرود را تصرف کنند.

1 مهر 1298
اجتماع بزرگی در تهران به پیشنهاد سید حسن مدرس در اعتراض به انعقاد قرارداد 1919 وثوق الدوله با انگلیسی ها برگزار شد.

1 مهر 1289
ناصرالملک از طرف مجلس شورای ملی با اکثریت آرا نایب السلطنه ایران شد.

1 مهر 1286
اسپرینگ راس وزیر مختار بریتانیا در تهران ترجمه ی فارسی قرارداد 1907 را که در برگیرنده ی طرح تقسیم ایران میان حوزه های نفوذ روسیه و انگلیس است، برای وزارت امورخارجه ی ایران ارسال کرد.

1 مهر 1280
گروهی از شب نامه نگاران به دستور آقا بالاخان رییس نظمیه ی تهران، دستگیر و شکنجه شدند.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: