ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۳۵۹۷۰
تاریخ انتشار: ۰۱ مهر ۱۳۹۳ - ۱۰:۱۸

تولید آب از مه با «منقار» مصنوعی

محققان آمریکایی با الهام از منقار پرنده، دستگاهی جدید و کارآمد برای جمع‌آوری آب از مه تولید کرده‌اند.
تدبیر24: بیابان‌ها و مناطق نیمه‌خشک حدود نیمی از توده زمین را در برگرفته‌اند؛ برای حل مشکل کم‌آبی مناطق خشکی مانند عربستان سعودی یا غرب آمریکا که امکان استخراج آب از منابع زیرزمینی وجود ندارد، ایده استخراج آب از هوا (مه) مطرح شده است.

روش‌هایی برای استخراج آب از مه با اقتباس از سوسک بیابانی و کاکتوس ابداع شدند، اما این روش‌ها نیازمند فرآیندهای پیچیده و پرهزینه هستند یا مقادیر بسیار کم آبی جمع‌آوری می‌شود.

محققان دانشگاه تگزاس در آرلینگتون با الهام از منقار آب‌چر (shorebird) که پرنده‌ای با نوک دراز و نازک است، روش کاملا متفاوتی برای استخراج آب از مه ابداع کردند؛ پرنده با باز و بسته کردن منقار، آب حاوی مواد غذایی را وارد گلوی خود می‌کند.

با الگوبرداری از این پدیده، منقار مصنوعی جمع‌کننده مه از صفحات شیشه‌ای طراحی شد؛ زمانیکه منقار باز می‌شود، صفحات یک سطح بزرگ برای جذب دانه‌های متراکم مه ایجاد می‌کنند و زمانیکه صفحات بسته و مجددا باز می‌شود، قطرات درون آن بسمت لوله جمع‌کننده آب می‌لغزند.

یک نمونه اولیه 25 در 10 سانتی‌متری قادر به بلعیدن یک قاشق آب در مدت 36 دقیقه است و در مدت دو ساعت، این سیستم 400 تا 900 برابر آب بیشتری در مقایسه با سیستم‌های موجود استخراج و جمع‌آوری می‌کند.

نتایج این دستاورد در مجله Applied Materials & Interfaces منتشر شد.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: