ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۳۶۰۰۵
تاریخ انتشار: ۰۱ مهر ۱۳۹۳ - ۱۵:۱۲

گازرسانی 2.5میلیون مشترک جدید

وزیر نفت گفت: این وزارتخانه طرح های مهمی مانند گازرسانی به ٢,٥ میلیون مشترک جدید روستایی و نوسازی شبکه حمل و نقل عمومی کشور را با هدف کاهش مصرف انرژی در کشور اجرا می کند.
تدبیر24: در نشست مشترک وزارتخانه های نفت و راه و شهرسازی که با حضور بیژن زنگنه وزیر نفت و عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی برگزار شد، درباره همکاریهای مشترک دو وزارتخانه در زمینه صرفه جویی سوخت در بخشهای حمل و نقل جاده ای، دریایی و ریلی از محل بند «ق» تبصره ٢ لایحه بودجه سال ٩٣ بحث و تبادل نظر شد.

وزیر نفت در ابتدای این نشست با تشریح برنامه های وزارت نفت در زمینه بهینه سازی مصرف انرژی در بخشهای مختلف، گفت: هم اکنون این وزارتخانه برنامه های زیادی مانند بهینه سازی موتورخانه های خانه ها، گازرسانی به ٢,٥ میلیون مشترک جدید روستایی و نوسازی شبکه حمل و نقل عمومی کشور در زمینه کاهش مصرف انرژی در کشور دارد.

وی گفت: براساس توافق های صورت گرفته میان وزارتخانه های نفت و راه و شهرسازی، در صورت کاهش مصرف سوخت در بخشهای حمل و نقل عمومی وزارت نفت به ازای صرفه جویی انجام شده برای جابه جایی هر مسافر و هر تن بار از محل بند 'ق' تبصره ٢ لایحه بودجه ٩٣ و هزینه های صرفه جویی شده از محل کاهش مصرف سوخت، هزینه های وزارت راه و شهرسازی برای اجرای طرحهای بهینه سازی را پرداخت می کند.

زنگنه با اشاره به طرح نوسازی ٥٦ هزار کامیون ناوگان حمل و نقل عمومی کشور طی پنج سال آینده که پیش از این مورد توافق وزارتخانه های نفت و راه و شهرسازی قرار گرفته بود، گفت: این طرح هم اکنون برای بررسی نهایی در شورای اقتصاد است.

وزیر نفت با بیان آنکه وزارت نفت از توسعه پروژه های سی ان جی در بخش حمل و نقل جاده ای و دریایی حمایت می کند، گفت: هم اکنون آمادگی لازم برای ایجاد جایگاههای عرضه این سوخت در مسیرهای مورد نظر وزارت راه و شهرسازی وجود دارد.

زنگنه با تاکید بر توسعه سوخت مصرف سی ان جی به صورت شبکه ای و متمرکز در سیستم حمل و نقل کشور، اظهار داشت: با توجه به اینکه هزینه تامین سی ان جی ٥٠ درصد کمتر از سوختهایی مانند گازوییل و بنزین است، در صورت اجرای این نوع طرحها، صرفه جویی اقتصادی زیادی برای کشور به ارمغان می آید، ضمن آنکه در کنار آن شاهد کاهش قاچاق سوخت، حفظ محیط زیست و تنوع سبد سوخت کشور خواهیم بود.

وزارت نفت اعلام کرد، زنگنه در این دیدار با اعلام آمادگی برای همکاری با وزارتخانه راه و شهرسازی در زمینه اجرای پروژه های زیرساختی لازم برای توسعه راه و شهرسازی کشور گفت: در صورتی که این طرحها صرفه جویی سوخت برای کشور به همراه داشته باشد از وزارت راه و شهرسازی از محل بند 'ق' تبصره ٢ لایحه بودجه ٩٣ حمایتهای لازم می شود.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: