ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۳۶۱۰۶
تاریخ انتشار: ۰۲ مهر ۱۳۹۳ - ۱۴:۱۷

تشخیص بیماری سل با آزمایش تنفس

محققان آمریکایی می گویند: نوعی آزمایش ساده تنفسی ابداع کرده اند که با استفاده از آن می توان گونه های مقاوم به درمان بیماری سل را کشف کرد.
تدبیر24: محققان دانشگاه «نیومکزیکو» در آمریکا که این آزمایش تنفسی را ابداع کرده اند، می گویند: این آزمایش بر اساس بررسی گاز نیتروژن متصاعد شده از «مایکوباکتریوم توبرکولوزیس» باکتری عامل سل ، عمل می کند.

گونه های مقاوم این باکتری که آنزیمی به نام «کات جی» دارند در برابر آنتی بیوتیک ها ، گاز نیتروژن آزاد می کنند.

بر این اساس محققان در این آزمایش مقادیر اندکی از آنتی بیوتیک «ایزونیازید» را به بیمار می دهند و پس از 10 دقیقه ، تنفس بیمار را بررسی می کنند و در صورت وجود گاز نیتروژن ، نوع باکتری سل بیمار ، مشخص می شود.

این آزمایش تاکنون بر روی گروه اندکی از موش های آزمایشگاهی انجام گرفته است و هنوز بر روی انسان آزمایش نشده است.

در حال حاضر ، برای تشخیص بیماری سل از آزمایش خلط استفاده می شود که مدت جوابگویی این آزمایش تا شش هفته است.

بیماری سل سال گذشته جان بیش از یک میلیون و 300 هزار نفر را در جهان گرفت و پس از ایدز دومین عامل مرگبار محسوب می شود.

نتایج این بررسی مجله Nature منتشر شده است.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: