ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۳۶۱۳۰
تاریخ انتشار: ۰۲ مهر ۱۳۹۳ - ۱۵:۵۷

پیامد اسیدی شدن اقیانوس‌ها

اسیدی شدن آب اقیانوس‌ها موجب کاهش 40 درصدی میزان رشد «دیواره بزرگ مرجانی» استرالیا شده است.
تدبیر24: بررسی کارشناسان محیط زیست حاکی از آن است که از اواسط دهه 1970 میلادی میزان رشد مرجان‌های این منطقه تا 40 درصد کاهش پیدا کرده که می‌تواند نشانه‌ای از اسیدی‌تر شدن اقیانوس‌ها باشد و مشکلات بزرگی را در آینده برای مرجان‌ها بوجود آورد.

صخره‌های مرجانی بخش مهمی از اکوسیستم اقیانوسی به حساب می‌آیند. این صخره‌ها مکان امنی برای ادامه حیات ماهی‌ها هستند و نواحی ساحلی را در برابر طوفان‌ها و فرسایش حفظ می‌کند. از زمان شروع انقلاب صنعتی حدود یک سوم دی اکسید کربن منتشر شده در اتمسفر در آب‌های اقیانوس‌ها جذب شده است. این امر موجب اسیدی شدن آب اقیانوس‌ها شده و باعث می‌شود حیوانات به سختی بتوانند صدف‌های کلسیم کربنات تولید کنند.

مطالعات اخیر همچنین نشان می‌دهد رشد صخره‌های مرجانی در دیواره بزرگ مرجانی، تایلند جنوبی و دریای سرخ مرکزی بین 13 تا 24 درصد کاهش یافته است. کارشناسان به منظور درک بیشتر در مورد چگونگی کاهش رشد صخره‌های مرجانی به مقایسه این روند در حال حاضر و گذشته پرداخته و آمارهای موجود از رشد اخیر این گونه‌ها را در دیواره بزرگ مرجانی استرالیا با 30 سال گذشته مقایسه کردند.

به نقل از ساینس ورلد ریپورت، این محققان در پایان مطالعه خود دریافتند میزان تجمع کلسیم یا به اصطلاح کلسیفیکاسیون در صخره‌های مرجانی که موجب استحکام آنها می‌شود طی سال‌های 2008 و 2009 در مقایسه با سال‌های 1975 و 1976 درصد کاهش داشته است.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: