ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۳۶۱۵۶
تاریخ انتشار: ۰۲ مهر ۱۳۹۳ - ۲۰:۴۵

جمعیت ایران 500هزار نفر بیشتر شد

مدیرکل دفتر آمار، جمعیت و اطلاعات مهاجرت سازمان ثبت احوال کشور گفت: 536 هزار و 368 نفر در شش ماه نخست سال جاری به جمعیت کشور افزوده شدند.
تدبیر24: «علی اکبر محزون» روز چهارشنبه افزود: رشد جمعیت در کشور حدود 1.3 درصد است و سالانه حدود یک میلیون نفر به جمعیت کشور افزوده می شود.
 
وی با بیان اینکه تا پایان خرداد امسال شمار جمعیت کشور 77 میلیون و 500 هزار نفر بود، ادامه داد: می توان تخمین زد که اکنون این تعداد از مرز 78 میلیون نفر گذشته است.
 
این مقام مسوول در سازمان ثبت احوال تصریح کرد: اکنون جایگاه ایران در جهان از لحاظ جمعیت رتبه هجدهم و در آسیا رتبه دهم است.
 
محزون با بیان اینکه نرخ رشد باروری در سال 91 معادل 2.2 درصد، سال 92 معادل 2.3 درصد و در سه ماه نخست امسال 4.8 درصد افزایش داشته، ادامه داد: اما برای رسیدن به تعادل جمعیت این نرخ رشد باروری نیز مناسب نیست و باید راهبردهای اساسی در این زمینه اتخاذ شود.
 
وی با بیان اینکه پیشتر باروری در روستاها بیشتر از شهرها بود، افزود: اکنون فرآیند معکوس شده و جوانان روستایی به شهرها مهاجرت کرده و سالمندان در روستا می مانند، از این رو تعادل ساختار جمعیتی روستاها به هم خورده و باعث کاهش باروری در روستاها و در شهرهاست که سبک زندگی و شهرنشینی و مدل زندگی و الگو در آن موثر است.
 
محزون تاکید کرد: باید در سیاست های جمعیتی تجدیدنظر و برای برنامه ریزی و اجرا ابتدا تجربه موفق و ناموفق کشورهای دیگر تحلیل شود و نگرش ها و دیدگاه های ارزشی خانواده ها تغییر یابد.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: