ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۳۶۱۷۸
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۳ مهر ۱۳۹۳ - ۰۹:۳۷

از پيش بازنده نيستيم

امسال اما اين ديدار‌ها از اهميت بيشتري برخوردار است چراكه در حاشيه مجمع عمومي سازمان ملل، ميان كشورمان و اعضاي 1+5 گفت‌وگوهايي در جريان است كه در نهايت بر سرنوشت پرونده هسته اي کشورمان تاثیرگذار است . بنابراين كارشناسان، ديدارهاي اين روزهاي مقامات ارشد كشورمان در نيويورك را مهم ارزيابي می‌كنند.
تدبیر24: مذاكرات، گفت‌وگو و تلاش براي رسيدن به تعامل؛ زيربناي ديپلماسي است. اصولا روابط بین‌الملل بر مبناي گفتمان و گفت‌وگوهاي دوجانبه و چندجانبه بنيان‌گذاري شده است. بنابراين نفس گفت‌وگو مورد ايراد و اعتراض نيست، آنچه در ديپلماسي مورد سوال است چگونگي گفت‌وگو و فضای مذاكره است. امسال نيز مطابق هر سال در روزهاي برگزاري مجمع عمومي سازمان ملل توجه اكثر رسانه‌ها و هيات‌هاي ديپلماتيك به هيات ايراني جلب شده است. بي‌ترديد رسانه‌ها تمام تلاش خود را می‌كنند تا ديدارهاي رئیس‌جمهور و هيات ايراني را به تصوير بكشند. امسال اما اين ديدار‌ها از اهميت بيشتري برخوردار است چراكه در حاشيه مجمع عمومي سازمان ملل، ميان كشورمان و اعضاي 1+5 گفت‌وگوهايي در جريان است كه در نهايت بر سرنوشت پرونده هسته اي کشورمان تاثیرگذار است . بنابراين كارشناسان، ديدارهاي اين روزهاي مقامات ارشد كشورمان در نيويورك را مهم ارزيابي می‌كنند. حاشيه اين روزهاي مجمع عمومي سازمان ملل براي كارشناسان و رسانه‌ها پر رنگ تر از متن آن است چراكه حضور تصميم‌گيران سياسي 6 كشور مذاكره‌كننده با تهران، به معناي اهميت غيرقابل انكار اين دور از گفت‌وگوهاست. از سوي ديگر اين حضور موجب می‌شود كه ديدارهاي متعدد دو جانبه و چند جانبه‌اي ميان هر يك از تصميم‌گيران سياسي 1+5 با مقامات ارشد كشورمان صورت بگيرد. اهميت اين ديدارها بدان جهت است كه پرونده هسته‌اي كشورمان وارد مراحل حساس خود شده است و در نتیجه ديدارهاي دو جانبه روساي جمهور اهميت فوق‌العاده‌اي پيدا می‌كنند. افراد مطلع در امور سیاسی تعجب می‌كنند از كساني كه اصالت را در گفت‌وگوها به طرف خارجي می‌دهند و بر اين باورند كه ما در مذاكرات با دستان بسته، شركت می‌كنيم. طبعا مذاكره‌كنندگان ايراني در مذاكراتي شركت نمي‌كنند كه متضمن حفظ منافع ملي کشورمان نباشد. اكنون لازم است منتقدان سياست خارجي دولت يازدهم، واقع‌بين باشند. كساني كه با اصول ديپلماسي آشنا هستند به خوبي می‌دانند تيم توانمند مذاكره‌كننده هسته‌اي كشورمان، براساس معيار برد- برد با طرف‌هاي غربي مذاكره می‌كند. بايد دانست نفس گفت‌وگوها مورد تاييد همگان است. گفت‌وگو اصلي جدايي‌ناپذير از اصول شناخته‌شده ديپلماسي است. در عين حال منطق ما آنقدر قوي است كه در هر گفت‌وگويي می‌توانيم ادعاي به حق خود را مطرح كنيم بنابراين مذاكره‌كنندگان و رئیس‌جمهور كشورمان براساس اين منطق بر حق و با عزت در مذاكرات شركت می‌كنند و اين تصور اشتباه است كه ما در مذاكرات انجام‌نشده؛ از پيش بازنده هستيم.

* سفير سابق ايران در روماني و مجارستان
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۴ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۴
0
0
دیوید کامرون تو سخنرانیش تو سازمان ملل همه چیز رو مشخص کرد و گفت ایران باید با مردمش درست رفتار کند یعنی مسئله حقوق بشر اون همه تو مرحله ای که مذاکرات هسته ای تو شرایط بسیار حساسی قرار داشت. این یعنی این که غرب دیگه هیچ الزامی به رسیدن توافق با ایران نداره چون که اصولا ایران هیچ مزیتی دیگه در عرصه بین الملل نداره که بخواد سرشون مذاکره کنه
1- یه زمانی تولید انرژی ایران بالا بود که الان دیگه غرب هیچ نیازی به انرژی ایران نداره و تو تحریم ها این ما بودیم که به دست و پا افتادیم تا نفت مون رو به هر نحوی شده به دنیا بفروشیم
2- سوریه دیگه تکلیفش یه سره شده و با ائتلاف جهانی فرانسه علیه داعش، اسد هم رفتنی میشه
3- روسیه هم تو منفعلی ترین وضعیت ممکن قرار گرفته و محاصره جهانی شده و قدرت تکون خوردن نداره دیگه
4- اعراب نشون دادن شرکای قابل اعتماد تری برای غرب هستن و می بینیم که عربستان به تنهایی 13میلیون بشکه نفت تولید میکنه (مقایسه کنید با 1.5 میلیون ما)
5- در جنگ با داعش هم هیچ نیازی به ما نداره و به راحتی با یه تیر هر دونشان داعش و سوریه رو میزنه
6- روحانی تو سخنرانی آمریکای نوین بر خلاف توقع همون مواضع احمدی نژاد رو تکرار کرد و هیچ تحولی ما در گفتمان او ندیدیم که کاملا با لبخندهای یک سال گذشته متفاوت بود و دچار غرور کاذب دیپلماتیک بود لحن حرفاش
خب حالا شما بگین غرب چرا باید با ایران مذاکره کنه.
به نظرم ما ایرانیا باید منتظر روزهای بسیار سختی در آینده نزدیک باشیم.
جمهوری اسلامی بقاش یک راه حل بیشتر نداره
" احترام به حقوق مردم و جلب اعتماد از دست رفته مردم و آزادی زندانیان سیاسی"
چون در این صورت غرب خودش رو در برابر یه حکومت مردمی می بینه که شکست ناپذیر خواهد بود ام حالا....
نظر شما: