تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

جهانبخش خانجانی» جريان اصلاحات كه در تداوم حركت تاريخي ملت ايران در انقلاب مشروطه، انقلاب شكوهمند اسلامي و حماسه بزرگ دوم خرداد همچنان بر مشي اصلاحي و رفرميستي خود تاكيد و اصرار دارد
اتحاد مثلث!

اتحاد مثلث!

فیاض زاهد - محمد مهاجری» وضعيت جديدي كه در سپهر سياست ايران رخ نموده تا حد كم نظيري استثنايي است. براي اثبات و انتقال اين باور تلاش مي‌شود در اين نوشته به برخي ابعاد آن اشاره شود
سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 05
کد خبر: ۳۶۲
تاریخ انتشار: ۰۵ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۴:۴۴

وزیر بهداشت "دور" نزند

صداقت تصریح کرد: وزیر بهداشت کنونی عنوان کرده است که ما باید برخی خدمات را از انحصار بعضی‌ها درآوریم زیرا آنها پدر مردم را درآورده‌اند. بنابراین بنده عنوان می‌کنم پس باید در این زمینه انحصار جراحی اعصاب و چشم‌پزشکی را نیز باید از دست این متخصصان گرفت.

رئیس انجمن رادیولوژی ایران خاطرنشان گفت: وزیر بهداشت نباید مارا "دور" بزند و اگر آموزش و خدمات رادیولوژی به پزشکان عمومی براساس یک آئین‌نامه مشخص صورت پذیرد ما نیز هیچ اعتراضی نداریم.

به گزارش تسنیم، دکتر عبدالرسول صداقت رئیس انجمن رادیولوژی ایران در تشریح خدمات رادیولوژی توسط پزشکان عمومی اظهار داشت: وزیر بهداشت نمی‌تواند دستورالعملی که توسط وزارتخانه مذکورش در دوران گذشته صادر شده است را نادیده بگیرد. زیرا این دستورالعمل‌ها توسط گروه‌های مختلف از جمله بُردهای تخصصی که از فرهیختگان جامعه پزشکی به حساب می‌آیند تعیین شده است.

وی ادامه داد: آئین‌نامه خدمات رادیولوژی نیز از جمله تنها آئین‌نامه‌هایی است که در دوران وزارت دکتر لنکرانی به عنوان وزیر بهداشت به امضای وی رسیده است و براساس نامه دیوان عدالت عمومی در رابطه با شکایتی که رادیولوژیست‌ها داشتند این دیوان حکم داده است که خدمات رادیولوژی فقط توسط رادیولوژیست‌ها امکانپذیر است و دیگر رشته‌ها فقط می‌توانند به عنوان یک وسیله کمکی از وسیله سونوگرافی استفاده کنند.

صداقت تصریح کرد: وزیر بهداشت کنونی عنوان کرده است که ما باید برخی خدمات را از انحصار بعضی‌ها درآوریم زیرا آنها پدر مردم را درآورده‌اند. بنابراین بنده عنوان می‌کنم پس باید در این زمینه انحصار جراحی اعصاب و چشم‌پزشکی را نیز باید از دست این متخصصان گرفت.

وی اظهار داشت: کسانی که عنوان می‌کنند می‌توانند در مدت چند ماه به پزشکان عمومی خدمات رادیولوژی ارائه کنند پس چطور است فارغ‌التحصیلان رادیولوژیست که از کشوری دیگر به ایران می‌آیند باید 2 سال دیگر تحت آموزش رادیولوژی قرار گیرند، بنده فکر می‌کنم تصمیمات وزارت بهداشت در زمینه مبحث انجام دادن خدمات رادیولوژی توسط پزشکان عمومی یک فرافکنی است زیرا وزارت بهداشت در حال حاضر گرفتار اجرای طرح پزشک خانواده شده است و این در حالی است که چندین وزیر بهداشت نتوانستند این طرح را اجرا کنند.

صداقت خاطرنشان کرد: بر این اساس وزیر بهداشت نباید در این مقوله "دور" بزند و اگر آموزش و خدمات رادیولوژی به پزشکان عمومی براساس یک آئین‌نامه مشخص صورت پذیرد ما نیز هیچ اعتراضی نداریم.

50 درصد شهرهای ایران فاقد متخصص رادیولوژیست

در ادامه نشست بررسی خدمات رادیولوژی توسط پزشکان عمومی در برنامه تلویزیونی پزشکی «نبض» دکتر گل‌علیزاده نایب رئیس انجمن پزشکان عمومی نیز با اشاره به اینکه کشور دارای بیش از هزار شهر است که متاسفانه در 50 درصد این شهرها متخصص رادیولوژیست وجود ندارد، گفت: ما در کشور فقط 2 هزار رادیولوژیست داریم و وزیر بهداشت نیز این دغدغه را دارد که تکلیف مردمی که در شهرشان رادیولوژیست نیست روشن شود تا به وسیله پزشکان عمومی خدمات رادیولوژی ارائه شود.

وی افزود: مثلاً در کشور آلمان یک پزشک خانواده پس از فراگرفتن دوره‌های تخصصی خود می‌تواند بسیاری از کارهای پزشکی از جمله سونوگرافی را انجام دهد و این درحالی است که در سال 60 نیز وقتی نظام شبکه بهداشت ایجاد شد بهورزها که دیپلم و زیردیپلم بودند بسیاری از کارهای پزشکان را از جمله واکسیناسیون و حتی درمان را با فراگرفتن آموزش‌های لازم انجام دادند که موفقیت‌هایی نیز کسب شد و حال چطور پزشک عمومی که 7 سال درس می‌خواند نمی‌تواند یک سونوگرافی انجام دهد.

در ادامه این نشست دکتر شریفیان مدیرگروه رادیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز افزود: رزیدنتی که 4 سال دوره رادیولوژی را فرا گرفته است شاید بتواند سونوگرافی‌های ساده را انجام دهد ولی نمی‌تواند هر سونوگرافی تخصصی را به خوبی انجام دهد و وقتی کسی که 4 سال چنین دوره‌هایی را می‌گذراند و هنوز در انجام سونوگرافی‌های تخصصی با محدویت روبرو است مسلماً پزشک عمومی که بخواهد چند ماه دوره آموزش خدمات رادیولوژی را فرا بگیرد این امکان ارائه خدمات رادیولوژی به هیچ وجه برای وی امکانپذیر نیست.

در ادامه این نشست دکتر اکرمی دبیر انجمن زنان و مامایی ایران نیز در پاسخ به این پرسش که چرا متخصصان زن در مطب‌شان بدون فراگرفتن آموزش‌های لازم خدمات سونوگرافی را انجام می‌دهند، گفت: ما از فعالیت همکاران متخصص زنان و زایمان اطلاع داریم ولی اگر آنها این خدمات را انجام می‌دهند این خدمات به مانند استفاده از وسیله گوشی پزشکی است و آنان این خدمات را برای آن انجام می‌دهند که تشخیص خودشان کامل شود و اگر می‌بینید که دوره‌های آموزش فرا نگرفته‌اند به دلیل آن است که وزارت بهداشت باید این دوره‌ها را برای آنان فراهم کند که متاسفانه یک گروه‌های خاصی در وزارت بهداشت وجود دارند که مانع از ارائه آموزش‌های اینچنینی به دیگر گروه‌های پزشکی می‌شوند.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: