ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
چهارشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 23
کد خبر: ۳۶۳۲۶
تاریخ انتشار: ۰۵ مهر ۱۳۹۳ - ۱۷:۱۰

ندا به مثابه چالش آب سرد

به نظر می‌رسد که بحث و اعلام موضوع درباره این حزب در شرف تاسیس هرچند که از طوفان آغازینش عبور کرده اما همچنان ادامه دارد.
تدبیر24: هر از چند گاهی یک موضوع به سوژه فضاهای مجازی و رسانه‌ای تبدیل می‌شود به نحوی که فعالین این فضا هر یک موضع و دیدگاه خود را راجع به آن موضوع مطرح می‌کنند. این سوژه‌ها می‌توانند موضوعات اجتماعی مانند چالش آب سرد باشند یا موضوعات سیاسی مانند تاسیس یک حزب اصلاح‌طلب جدید که مانند همان سوژه‌ها بسیاری خود را موظف بدانند که حتی پیش از اعلام مواضع آن، به تحلیل و پیش‌بینی آینده آن بپردازند که این مساله هم آثار مثبت دارد و هم آثاری منفی.

طی ماه‌های گذشته موضوع انتشار ناخواسته خبر درخواست حزب «ندای ایرانیان» برای اخذ مجوز، یکی از این سوژه‌ها بود. اظهار نظر در خصوص این حزب به نحوی گسترده شد که شاید دیگر کمتر کسی از فعالین یا حتی علاقمندان به سیاست باشد که به اظهارنظر در این خصوص در شبکه‌های مجازی نپرداخته باشد.

دامنه اظهار نظر در این رابطه فقط به کاربران فضای مجازی محدود نبود، بلکه تقریبا تمام رسانه‌های مجازی و مکتوب سیاسی کشور و حتی بسیاری از رسانه‌های غیرفارسی زبان خارجی هم با انتشار گزارش، تحلیل یا مصاحبه‌هایی به این موضوع پرداختند.

برخی تاسیس این حزب را انشقاق در اصلاحات تعریف کردند و برخی دیگر نیز تاسیس آن را فرصتی دانستند که حزبی به احزاب اصلاح‌طلب کشور اضافه شود و شاید ایده‌هایش آب سردی بر تن فضای سیاسی کشور باشد تا آن را تحرکی بیشتر ببخشد. برخی موسسین آن را خائنین به اصلاحات دانستند و برخی هم با اشاره به سوابق موسسین آن، خواستار حمایت از آن شدند. برخی حتی آن را پروژه ساخته شده جریان اصولگرا و نهادهای خاص تعبیر کردند و در مقابل هم بسیاری این تئوری‌های توطئه را ناشی از بدگمانی و خیال‌پردازی تفسیر کردند. برخی دیگر این حزب را فصلی و بدون آینده دانستند و برخی هم آن را با احزاب مشابه مانند عدالت و توسعه ترکیه قیاس کردند. یا اینکه برخی از روحانیون اصولگرا ترکیب دیپلمات‌های نزدیک به ظریف و خرازی و جوانان اصلاح‌طلب را نقشه‌ای برای تسخیر مجلس دانستند و برخی هم همین حدس و گمان را هم به فال نیک گرفتند.

با این وجود به نظر می‌رسد که بحث و اعلام موضوع درباره این حزب در شرف تاسیس هرچند که از طوفان آغازینش عبور کرده اما همچنان ادامه دارد.

 در جدول زیر برخی موافقین و مخالفین تاسیس این حزب لیست شده‌اند:


بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: