ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۳۶۴۲
تاریخ انتشار: ۲۶ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۲:۳۵

خشم عربستان سعودی از ضد حال آمریکا

ریاض که یکی از سرسخت ترین حامیان مداخله نظامی ایالات متحده علیه بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه است از تغییر راهبرد از حمله به مذاکره خشنود نیست
به گزارش تدبیر24 به نقل از جام، عربستان سعودی در جنگ داخلی سوریه که بخش بزرگی از منطقه خاورمیانه را به طور مستقیم تحت تاثیر قرار داده، از شورشیان مخالف دولت اسد حمایت کرده است اما هنوز نوع حمایت عربستان سعودی و نقش این کشور در این درگیری روشن نیست.

 

به نوشته صدای آمریکا(VOA)، در حالی که بسیاری از کشورهای منطقه خاورمیانه از راهبرد دیپلماتیک برای حل بحران سوریه و تحویل سلاح های شیمیایی این کشور استقبال کردند، ریاض که یکی از سرسخت ترین حامیان مداخله نظامی ایالات متحده علیه بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه است از تغییر راهبرد از حمله به مذاکره خشنود نیست.

 

امیل حوکایم، پژوهشگر ارشد "موسسه بین المللی مطالعات راهبردی" می گوید: «ارزیابی (مقامات عربستان سعودی) این است که موافقت نامه ای که در مورد سلاح های شیمیایی به دست آمده، عملی نیست و در نهایت شرایط برای مداخله و آوردن بشار اسد بر سر میز مذاکره که بزرگترین معضل کنونی است، دشوارتر خواهد شد. آن ها دو سال و نیم وقت صرف اثبات عدم مشروعیت اسد کرده است و این توافق در واقع اسد را به شریک آن ها بدل می کند.»

 

بنا به گفته این پژوهشگر، سیاستمداران عربستان سعودی خواهان نقش عمده تری در کارزار نظامی علیه اسد بودند.

 

شرایط و تحولات در تمام دوران درگیری به این گونه بوده است که مقامات عربستان سعودی به شورشیان سوریه کمک مالی و تسلیحاتی می کنند و ظاهراً ایالات متحده رویکرد محتاطانه ای اتخاذ می کند.

 

بخشی از منطق ریاض توجه به اختلافات و مسائل فرقه ای است، چون رهبران سنی این پادشاهی، شورشیان سوریه را که بیشتر آن ها سنی هستند مسلح می کنند و این در واقع اتخاذ یک موضع مقابله جویانه در برابر اسد است که از فرقه شیعه علوی است و همین امر می تواند موازنه قدرت را در منطقه ای برقرار کند که کشورهای همسایه اکثراً بر مبنای گرایش مذهبی شان به حمایت و یا مخالفت با اسد می پردازند.

 

اما کریستیان دونات، کارشناس علوم سیاسی دانشگاه آمریکایی قاهره می گوید طرح های کنونی ایالات متحده این موازنه قدرت را بر هم خواهد زد.

 

او می گوید: «من نمی دانم که حمله نظامی ایالات متحده تاثیری خواهد داشت یا خیر، به ویژه با مد نظر گرفتن تنش های قومی و مذهبی، هنوز مشخص نیست که حمله نظامی به سوریه به تضعیف توان و ظرفیت نظامی حکومت اسد کمک خواهد کرد یا خیر.»

 

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: