ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۳۶۴۵۱
تاریخ انتشار: ۰۷ مهر ۱۳۹۳ - ۰۹:۳۲
تحليلگر مسائل روسيه

روحاني در آستاراخان

اجلاس آستاراخان اين‌بار به شيلات، محيط‌زيست و موافقتنامه پیشگیری و واکنش به شرایط اضطراری در دریای خزر؛ موافقتنامه حفاظت و بهره‌برداری بهینه از منابع آبی زنده آبی دریای خزر و موافقتنامه آب‌شناسی و هواشناسی دریای خزر مي‌پردازد
تدبیر24: چهارمين‌بار است كه سران كشورهاي ساحلي درياي خزر، پس از فروپاشي اتحاد جماهير شوروي در اجلاسي شركت مي‌كنند كه به‌صورت دوره‌اي برگزار مي‌شود. پيش از برگزاري اين اجلاس نشست‌هاي دوره‌اي كارشناسان برگزار مي‌شود و اسنادي تهيه و در اختيار سران قرار مي‌گيرد. در اجلاس آستاراخان به‌مثابه دوره‌هاي گذشته دو طرف مسائل مهم درياچه خزر را با يكديگر به بحث خواهند نشست. اجلاس آستاراخان اين‌بار به شيلات، محيط‌زيست و موافقتنامه پیشگیری و واکنش به شرایط اضطراری در دریای خزر؛ موافقتنامه حفاظت و بهره‌برداری بهینه از منابع آبی زنده آبی دریای خزر و موافقتنامه آب‌شناسی و هواشناسی دریای خزر مي‌پردازد. هرچند نبايد فراموش كرد در حاشيه اجلاس آستاراخان رژيم حقوقي درياچه خزر به بحث اصلي ميان اعضاي شركت‌كننده در اين اجلاس بدل خواهد شد. بسياري بر اين باورند كه با توجه به مواضع طرفين، مذاكرات كشورهاي حاشيه‌اي درياي خزر به نتيجه نهايي نمي‌رسد چراكه هر كدام از كشورهاي ساحلي به مواردي از رژيم حقوقي اشاره مي‌كنند كه چندان مورد قبول طرفين نيست بنابراين نمي‌توان به يك توافق جامع درخصوص رژيم حقوقي درياي خزر اميد بست. البته اجلاس خزر اين فرصت را فراهم مي‌آورد تا كشورهاي حاشيه‌اي به آنچه نياز دارند در حين مذاكرات بپردازند. محيط‌زيست، آبزيان درياي خزر و جرائم سازمان‌يافته در حوزه اين درياچه؛ از موضوعاتي است كه حاشيه‌نشينان خزر را با وجود اختلافات به چهارمين ميز مذاكره كشانده است. پديدارشدن شركت‌هاي فرامليتي و دخالت ديگر قدرت‌ها خزر را با چالش‌هاي متعددي روبه‌رو كرده است. هر چند در اين ميان روس‌ها رژيم حقوقي درياي خزر را تا حدودي براي خود حل كرده‌اند. آنها با جمهوري قزاقستان و آذربايجان موافقتنامه‌هايي امضا كرده‌اند تا مشكلاتشان كمتر از گذشته شود. آنچه باقي مانده، توافق ميان ايران، جمهوري آذربايجان و تركمنستان است؛ هرچند سفر دكتر روحاني به آستاراخان سرآغازي است براي حل اين مشكلات.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: