ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۳۶۵۵۲
تاریخ انتشار: ۰۸ مهر ۱۳۹۳ - ۰۹:۴۰

امارات به دنبال از رونق انداختن تنگه ی هرمز

پس از سال ها حضور ایران در تنگه ی هرمز، لوله ی نفتی جدید در فجیره به امارات این اجازه را می دهد که تنگه ی هرمز را دور بزند.
تدبیر24:  پس از سال ها حضور ایران در تنگه ی هرمز، لوله ی نفتی جدید در فجیره به امارات این اجازه را می دهد که تنگه ی هرمز را دور بزند.

به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، در واکنش به کنترل کامل ایران بر تنگه ی هرمز، راه دیگری برای انتقال نفت در ساحل دریای عرب با پتانسیل تغییر شکل بازارهای انرژی جهان در حال رشد است.

نفتکش های غول پیکر هم اکنون برای حمل نفت یا سوخت گیری مجدد در فجیره (در امارات متحده عربی) صف بسته اند.

تنگه ی هرمز شاهراهی است که یک سوم ترافیک نفتی جهان از آن می گذرد  و شیخ نشین های خلیج فارس را به دریای عرب متصل می کند.

نگرانی ها از بستن تنگه ی هرمز توسط ایران همواره طی چندین دهه گذشته بر بازار نفت سنگینی می کرده است.

در سال 2008،  نگرانی های ناشی از بستن تنگه هرمز توسط ایران باعث افزایش بی سابقه قیمت نفت به سطح 147 دلار در هربشکه شد. اما افتتاح و گشایی یک لوله نفتی صادراتی به طول 240 مایل در دو سال گذشته که بزرگترین میدان های نفتی امارات را به دریای عرب متصل می کند، باعث کاهش نگرانی ها شده و می تواند فجیره را به مسیری بی سر و صدا تبدیل کند.

سهیل المزروعی وزیر انرژی امارات گفت: فجیزه تنها امارتی است که دسترسی قابل توجهی به دریا دارد و همواره دولت به دنبال استفاده از این محل استراتژیک به عنوان مسیری برای صادرات بوده است.

وی افزود: زیرساخت هایی که فجیره دارد و در آینده نیز خواهد داشت، آن را تبدیل به شهر و مقصدی بزرگ برای بخش انرژی می کند.

این لوله ی نفتی از حشبان امارات حدود 800 هزار بشکه نفت در روز جا به جا می کند و قابلیت انتقال 1.5 میلیون بشکه در روز را دارد.

منبع:دیلی تلگراف
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: