ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۳۶۷۵۴
تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۳۹۳ - ۱۰:۴۳

گندم صدرنشین واردات شد

حجم تجارت خارجی ایران در شش ماهه نخست سال جاری با 31 درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال گذشته به 49 میلیارد و 690 میلیون دلار رسیده است.
تدبیر24: بر اساس تازه ترین آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران در نیمه نخست سال جاری 23 میلیارد و 669 میلیون دلار کالا از کشور صادر شده است که این رقم در مقایسه با آمار مقدماتی شش ماهه نخست سال گذشته که بر اساس اعلام گمرک 17 میلیارد و 972 میلیون دلار بوده است به میزان 31 درصد افزایش داشته است.

از سوی دیگر حجم واردات نیز در نیمه نخست امسال برابر با 26 میلیارد و 21 میلیون دلار بوده است. با توجه به اینکه رقم واردات ایران در مدت مشابه سال قبل بر اساس آمار گمرک 19 میلیارد و 935 میلیون دلار بوده است، بنابراین حجم واردات ایران نیز نسبت به سال گذشته افزایش 30 درصدی را تجربه کرده است.

به این ترتیب حجم تجارت خارجی ایران در یک سال گذشته به طور متوسط 30 درصد افزایش داشته و به رقم 49 میلیارد و 690 میلیون دلار رسیده است.

همچنین قیمت هر تن کالای صادراتی ایران در شش ماهه نخست سال 1392 در حدود 431 دلار بوده است که بر اساس آمار گمرک این رقم در مدت مشابه سال جاری با افزایش 13 درصد روبرو بوده که بنابراین قیمت هر تن کالای صادراتی در سال جاری به حدود 487 دلار رسیده است.

اقلام عمده صادرات غیر نفتی در مدت یاد شده شامل پروپان مایع شده، متانول و بوتان مایع شده بوده وعمده ترین خریداران کالاهای صادراتی کشورمان هم به ترتیب چین،عراق، امارات متحده عربی، افغانستان و هند بوده‌اند.

این در حالی است که در مدت مشابه سال گذشته اقلام عمده صادراتی ایران سنگ آهن به هم فشرده نشده و کنسانتره‌های آن، اوره و متانول بوده است، اما مشتریان صادرات ایران نسبت به گذشته تفاوتی نکرده‌اند.

عمده واردات کشورمان نیز در این مدت به گندم، وسایل نقلیه با موتور پیستونی درون سوز با حجم سیلندر بیشتر از 1500 سانتیمتر مکعب، برنج، ذرت و کنجاله سویا اختصاص دارد که عمده کشورهای صادرکننده کالا به ایران هم در شش ماهه نخست امسال به ترتیب امارات متحده عربی، چین، هند، کره جنوبی و ترکیه بوده‌اند.

بر اساس این گزارش در بخش اقلام عمده وارداتی گندم در سال گذشته در رده چهارم قرار داشت که با صعود سه پله‌ای در سال جاری در صدر واردات ایران قرار گرفته است.

در سال گذشته برنج عمده‌ترین قلم وارداتی ایران بوده است.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: