ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۳۶۷۷
تاریخ انتشار: ۲۶ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۶:۱۶
وزیر امورخارجه با اشاره به موضوع هسته‌ای ايران:

آماده اعتمادسازی با آمریکا هستیم

می‌خواهیم منطقه ما عاری از سلاح‌های کشتار جمعی باشد و از هرگونه تلاش در این راستا استقبال می‌کنیم. ظریف گفت: سلاح شیمیایی ...

تدبیر24: محمدجواد ظریف در گفت‌وگو با شبکه خبری المیادین به پرسش‌هایی درباره مسائل مختلف منطقه و جهان از جمله بحران سوریه، تهدیدهای آمریکا برای جنگ علیه سوریه، مواضع جمهوری‌اسلامی ایران و کشورهای عربی پاسخ داد. ظریف در این گفت‌وگو در پاسخ به پرسشی درباره رابطه با آمریکا با بیان این‌که ایران اعتمادی به آمریکا ندارد، گفت: درعین‌حال ما برای اعتمادسازی با آمریکا درباره مسالمت‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران آماده‌ایم.
وزیر امور خارجه کشورمان شامگاه یکشنبه در اولین گفت‌وگو با یک شبکه عرب‌زبان غیرایرانی با بیان این‌که ما هرگونه استفاده از سلاح شیمیایی را صرف‌نظر از آن‌که چه کسی استفاده کرده است، محکوم می‌کنیم، تاکید کرد: ما هرگونه استفاده از زور علیه سوریه را نمی‌پذیریم.
ظریف در گفت‌وگو با «غسان بن جدو»، مدیر شبکه المیادین تصریح کرد: اطلاعاتی که ما در دست داریم نشان می‌دهد گروه‌های مسلح در استفاده از سلاح شیمیایی دست داشته‌اند.
وی در بخش دیگری از اظهاراتش با انتقاد از نحوه رفتار و برخورد آمریکا با مسائل جهان گفت: آمریکا حق ندارد با زبان تهدید و خشونت با کشورهای دیگر سخن بگوید. ظریف با اشاره به تلاش‌های گسترده ایران و بعضی کشورهای منطقه‌ای از جمله عراق برای حل مسالمت‌آمیز بحران سوریه خاطرنشان کرد: از هرگونه تلاش برای توقف خشونت در منطقه استقبال می‌کنیم. وزیر خارجه کشورمان تاکید کرد: می‌خواهیم منطقه ما عاری از سلاح‌های کشتار جمعی باشد و از هرگونه تلاش در این راستا استقبال می‌کنیم. ظریف گفت: سلاح شیمیایی همچنان در اختیار گروه‌های افراطی و تروریستی فعال در سوریه قرار دارد که این نه‌تنها برای سوریه، بلکه برای همه خطرناک است. ما از پیوستن سوریه به توافقنامه منع گسترش سلاح‌های شیمیایی استقبال می‌کنیم. وی با تاکید بر این‌که پیشنهاد روسیه و تصمیم سوریه درباره تسلیحات شیمیایی خردمندانه است و زبان مسئولان آمریکایی کهنه و قدیمی شده است، گفت: قدرت‌وزور دیگر نمی‌تواند آمریکا را به آنچه می‌خواهد برساند. ظریف با بیان این‌که «برخی کشورهای منطقه و به‌طور مشخص کشورهای عضو شورای همکاری خلیج‌فارس به صراحت خواستار حمله نظامی آمریکا به سوریه شده‌اند» تاکید کرد که حمایت بعضی از کشورهای عربی از حمله به سوریه غیرمعقول است و باعث تنش می‌شود. وزیر خارجه جمهوری‌اسلامی ایران با تاکید بر این‌که بحران سوریه هیچ راه‌حل نظامی ندارد، خطاب به جنگ‌طلبان گفت: دعوت به افراط‌گرایی در منطقه، درخواست‌کنندگانش را قبل از دیگران متضرر خواهد کرد. ظریف خاطرنشان کرد: ما مرحله دشواری را پشت سر گذاشتیم و امیدواریم احتمالات اقدام نظامی علیه سوریه به پایان رسیده باشد. وزیر خارجه کشورمان با تاکید بر این‌که بحران سوریه تنها از راه گفت‌وگو و راهکار سیاسی حل خواهد شد، ادامه داد: هرگونه تصمیم‌گیری درباره آینده سوریه فقط به مردم این کشور مرتبط است و آن‌ها هستند که درباره آینده کشورمان تصمیم می‌گیرند. ظریف گفت: کسانی که در مقابل شبکه‌های تلویزیونی جهان (برای مردم سوریه) اشک می‌ریزند باید از راه‌حل سیاسی درباره سوریه حمایت کنند. وی به جنگ‌طلبان هشدار داد که درخواست برای جنگ علیه سوریه، یک جنایت خطرناک است و «نه به نفع دوستان ما در منطقه است و نه به نفع آمریکا». وزیر خارجه کشورمان در واکنش به سیاست‌های جنگ‌طلبانه و تهدیدهای آمریکا گفت: ما از آمریکا می‌خواهیم اراده صادقانه خود را درباره صلح نشان دهد و از زبان تهدید دست بردارد. وزیر خارجه جمهوری‌اسلامی ایران در ادامه گفت‌وگو با شبکه المیادین بار دیگر به کسانی که بر طبل جنگ می‌کوبند هشدار داد که جنگ هرگز به نفع آن‌ها نخواهد بود. وی در بخش دیگری از سخنان خود، به نقض مستمر حقوق ملت فلسطین از سوی رژیم صهیونیستی با حمایت‌های همه‌جانبه آمریکا اشاره کرد. گفتنی است غسان بن جدو مدیر شبکه المیادین در ابتدای این مصاحبه به معرفی زندگی سیاسی وزیر خارجه جمهوری‌اسلامی ایران و مراحلی که تاکنون در حوزه دیپلماسی و سیاست خارجی طی کرده، پرداخت و وی را یک شخصیت باتجربه و کهنه‌کار در حوزه دیپلماسی توصیف کرد.
ناکامی تکفیری‌ها در جلوگیری از جنگ ضد سوریه
محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران همچنين در دیدار با عادل عبدالمهدی، معاون پیشین رییس‌جمهوری عراق و از رهبران مجلس اعلای اسلامی، با اشاره به اوضاع خطیر منطقه به‌ویژه سوریه و تاکید بر این‌که تروریسم در منطقه ریشه خارجی دارد، پیشینه ایجاد فتنه در افغانستان و عراق به هزینه مردم این کشورها و تلاش بیگانگان برای ایجاد توازن مورد نظر خود در منطقه را یادآور شد و تصریح کرد که با جلوگیری از جنگ ضد سوریه، طرفداران افراط و تکفیری‌ها در منطقه ناکام شدند. ظریف با تاکید بر این‌که ما ایران و عراق را از یکدیگر جدا نمی‌دانیم، آمادگی جمهوری‌اسلامی ایران را برای تقویت بیشتر همکاری‌ها در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی، تجاری، امور عمرانی، انرژی و فعال‌تر شدن بخش‌های خصوصی در این عرصه‌ها در جهت منافع و مصالح دو کشور و کمک به تحکیم ثبات، امنیت و پیشرفت و رفاه منطقه اعلام کرد. عادل عبدالمهدی نیز در این دیدار انتصاب ظریف به عنوان وزیر امور خارجه جمهوری‌اسلامی ایران را تبریک گفت و با اشاره به تلاش‌های مستمر قدرت‌های بیگانه برای تغییر موازنه در منطقه و جهان به‌ویژه از زمان پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، گفت: ایران اینک به یک کشور مقتدر منطقه‌ای و جهانی تبدیل شده و ما همواره تاکید داریم که هیچ طرحی در منطقه موفق نخواهد بود، مگر این‌که ایران به عنوان بازیگر اصلی در منطقه مد نظر قرار گیرد. در این دیدار همچنین موضوع برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز جمهوری‌اسلامی ایران مورد توجه قرار گرفت و ظریف تاکید کرد چنان چه جدیت و درایت در طرف مقابل وجود داشته باشد، این مساله قابل حل است.

منبع:روزنامه بهار

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: