ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۳۶۸۰۵
تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۳۹۳ - ۱۶:۰۰

ابتلا 13درصد جمعیت کشور به آسم

دبیر علمی همایش منطقه ای آسم و آلرژی گفت: 13 درصد جمعیت کشور به بیماری آسم مبتلا هستند اما این آمار در استان ها تحت تاثیر عوامل مختلف متفاوت است.
تدبیر24:  دکتر رسول نصیری روز پنجشنبه در همایش منطقه ای آسم و آلرژی در دانشگاه علوم پزشکی کردستان در سنندج، بیماری های آلرژی زا را یکی از معضلات بهداشتی امروز بیان کرد و افزود: افزایش آمار بیماری آسم در سطح کشور نگران کننده است.

وی اظهار کرد: عوامل مختلفی مانند گرد و غبار، عوامل آلاینده، دود سیگار، مواد شیمیایی و شوینده ها و عوامل آلرژی زا مانند حیوانات خانگی در بروز بیماری های آسم و آلرژی موثر هستند.

نصیری، سرفه، خس خس سینه، تنگی نفس، سرفه در هنگام فعالیت و خواب را از مهمترین علایم آسم برشمرد و گفت: به منظور پیشگیری از آسم، شناسایی عوامل ایجاد کننده بیماری و اجتناب از ابتلاء به عفونت های ویروسی، ضروری است.

وی عوامل ژنتیکی و استعداد ابتلاء به عفونت های ویروسی در ابتلا به بیماری آسم در کودکان را موثر دانست و گفت: 27 درصد کودکان شهری در استان کردستان مبتلا به علایم آسم هستند.

به گفته وی، وجود آلاینده ها و دود سیگار زمینه ساز ابتلا به آسم در بزرگسالان است.

نصیری یادآورشد: افرادی که در برخی مشاغل خاص مانند کارخانجات لاستیک سازی، خبازی ها، کارگران معادن، مراکز تولید لنز و نجاری ها که تحت تاثیر عوامل آلاینده شیمیایی قرار دارند، کار می کنند در معرض خطر آسم قرار دارند.

دبیر اجرایی سمینار آسم و آلرژی نیز در این همایش آسم را یکی از بیماری های تهدیدکننده سلامت بشر عنوان کرد و گفت: فاکتورهای زیست محیطی، گرم شدن هوا، تغییرات زیست محیطی و مسایل ژنتیکی در بروز بیماری آسم موثر است.

شهرام شریفی با اشاره به اینکه شیوه های درمانی مهمترین چالش پیش روی آسم و آلرژی است، گفت: تازه های درمانی و تنفسی محور اصلی این سمینار است.

وی بروز کردن اطلاعات، گسترش فناوری در زمینه تولیدات دارو، روش های توزیع درمانی در زمینه پیشگیری از ابتلا به آسم و آلرژی را ضروری دانست.

این همایش علمی با حضور اساتید دانشگاه های تهران، علوم پزشکی ایران، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، کرمانشاه، ایلام، زنجان و همدان به مدت دو روز در دانشگاه علوم پزشکی کردستان در سنندج در حال برگزاری است.

در این همایش پزشکان فوق تخصص آسم و آلرژی در مورد علایم بالینی آسم، آسم و عفونت در کودکان و بزرگسالان، آسم در دوران حاملگی و ریسک های ابتلاء به آسم به بحث و بررسی پرداختند.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: