یک روانشناس معتقد است: ابتلای سالمندان به افکار پارانویید، افسردگی، اضطراب، ترس، فوبیا، خصومت نسبت به دیگران، بدبینی و احساس ناامیدی در نتیجه بیتوجهی به این قشر رخ میدهد.
تدبیر24: طاهره الهی در منطقه زنجان، اظهار کرد: سالمندان قشری از جامعهاند که زمانی در سن جوانی و در جایگاه فعالان جامعه بودهاند، بنابراین در خور احترام و شایستگیاند و مسلماً آنچه باعث کاهش سطح اختلالات روحی در این قشر میشود، ارتباطات اجتماعی، تکریم و ارزش قایل شدن برای آنها است.
این روانشناس ادامه داد: نباید به این دسته از افراد به چشم عضوی بیهوده و زاید نگاه کرد، بلکه میتوان با اعمالی هر چند کوچک از قبیل مشورت در امور مختلف و ارزش نهادن به نظر آنها، احساس مفید بودن و ارزشمندی را در وجودشان زنده نگه داشت، چرا که سالمندان مخزنی از تجارت چندین ساله محسوب میشوند که مشاوره با آنها موجب میشود راه رفته را تکرار نکنیم.
وی با تاکید بر اینکه ارتباط مستمر سالمندان با خانواده و بستگان در سلامت روحی آنان تاثیر بسزایی دارد، خاطرنشان کرد: شرکت در جمعهای خانوادگی و صحبت از تجارب مثبت گذشته از جمله اقداماتی است که احساس ارزشمند بودن را در وجود این قشر زنده نگه میدارد و این در حالی است که هیچ نوع ارتباطی، جای ارتباط حضوری با اعضای خانواده را پر نمیکند.
الهی افزود: خانوادههای پرجمعیت میتوانند رفت و آمد با والدین سالمند خود را برنامهریزی و تقسیمبندی کنند تا شخصی که در جایگاه پدر یا مادر قرار دارد در هیچ زمانی از سال احساس تنهایی نکند و همچنین در نظر داشته باشند که ارتباط تلفنی، نامه و ارتباطات مجازی (اینترنت و ...) در جایگاه بعد از ارتباط حضوری قرار دارد.
وی خاطرنشان کرد: تناقض ایجاد شده در انتقال خانواده گسترده به هستهای در ابتلا به افسردگی سالمندان نقش پررنگی دارد که در این زمینه رفت و آمد، تعامل و افزایش ارتباط با آنان میتواند در کاهش علایم افسردگی تأثیر بسزایی داشته باشد.