ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۳۶۸۳۶
تاریخ انتشار: ۱۱ مهر ۱۳۹۳ - ۰۹:۰۵
سازمان ملل؛

هشدار؛ کابوس انتشار ابولا از طریق هوا

' آنتونی بان بوری' هماهنگ کننده ارشد سازمان ملل برای ابولا درگفت وگو با روزنامه دیلی تلگراف نسبت به احتمال 'جهش ' ویروس کشنده ابولا هشدار داد وگفت: در صورت وقوع این مساله، این ویروس می تواند از طریق هوا منتقل شود.
تدبیر24: آنتونی بان بوری دراین گفت وگو که روزجمعه در روزنامه دیلی تلگراف منتشر شد، گفت: اگر شیوع ابولا هرچه سریع تر تحت کنترل درنیاید، احتمال وقوع این 'کابوس' نیز بیشتر خواهد شد.

این مقام سازمان ملل افزود : نیروهای امدادی درحال جنگ با زمان به منظور تحت کنترل درآوردن شیوع ابولا هستند چرا که درصورت جهش این ویروس، به سختی می توان آن را مهار کرد.

وی با اشاره به گسترش ابولا درغرب آفریقا گفت : احتمال جهش ویروس ابولا و انتقال آن ازطریق هوا یک سناریوی وحشتناکی است که بعید به نظر می رسد اما نمی توان آن را رد کرد.

هماهنگ کننده ارشد سازمان ملل برای ابولا، همچنین واکنش جامعه بین الملل به شیوع این بیماری خطرناک را 'کمی دیر' توصیف کرد وگفت: اما برای مبارزه با آن 'خیلی دیر' هم نشده ونیروهای امدادی لازم است که تلاش بیشتری را صورت دهند.

' آنتونی بان بوری' که از سال 1988 میلادی در سازمان ملل خدمت می کند ، همچنین عنوان کرد که ویروس ابولا و شیوع آن بدترین و خطرناک ترین چیزی است که در زندگی حرفه ایش با آن برخورد کرده است.

ویروس ابولا تاکنون سبب بیماری 7هزار و178 نفر درکشورهای لیبریا ، گینه، سیرالئون ونیجریه شده که تاکنون 3هزار و338 نفرازاین بیماران فوت کرده اند.

برخی از کارشناسان بهداشتی معتقدند که در صورت عدم مبارزه جدی و گسترده با ویروس ابولا، تا ژانویه آینده ممکن است بیش ازیک میلیون نفر به این بیماری خطرناک مبتلا شوند.

گفته می شود درکشور سیرالئون واقع درغرب آفریقا در هر ساعت، پنج نفر به ابولا مبتلا می شوند.

شیوع این بیماری مسری خطرناک از گینه آغاز شد و به سرعت در کشورهای سیرالئون و لیبریا گسترش یافته است .

بانک جهانی هشدار داده است که شیوع ابولا می تواند آثاری مصیبت بار بر اقتصاد کشورهای گینه، لیبریا و سیرالئون، سه کشور واقع در غرب آفریقا بگذارد.

این نهاد بین المللی می گوید که تاثیر اقتصادی ویروس ابولا می تواند در «مناطق آسیب پذیر، تا هشت برابر شدت پیدا کند.»

سازمان ملل متحد نیزاعلام کرده است ، برای مبارزه با ابولا در غرب آفریقا به بیش از یک میلیارد دلار نیاز است وسازمان جهانی بهداشت نیز شیوع این بیماری را بحران بهداشتی «بی سابقه درعصر جدید» توصیف کرده است.

ابولا که یکی ازخطرناک ترین بیماری های شناخته شده است، درحال حاضر درمان قطعی ویا واکسن ندارد وازطریق تماس مستقیم با ترشحات ومایعات بدن بیمار منتقل می شود.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: