ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۳۶۸۷۹
تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۳۹۳ - ۱۲:۰۵

درمان نابینایی با سلول‌های بنیادی

محققان انگلیسی روش درمانی احتمالی را برای رایج‌ترین شکل نابینایی با استفاده از سلول‌های بنیادی خاص بر روی سطح چشم یافته‌اند.
تدبیر24: مطالعه صورت گرفته توسط دانشگاه ساوت‌هامپتون نشان می‌دهد، امکان جمع‌آوری سلول‌های بنیادی از ناحیه لیمبوس قرنیه وجود دارد؛ این بخش از چشم، یک شکاف باریک بین قرنیه شفاف و صلبیه سفید است.

تحت شرایط درست، این سلول‌ها را می‌توان به رفتار کردن مانند سلول‌های مورد نیاز برای دیدن نور – سلول‌های گیرنده نوری – وادار کرد.

از دست دادن سلول‌های گیرنده نوری (فتورسپتورها) باعث نابینایی غیرقابل برگشت شده و محققان امیدوارند که نتایج این مطالعه به توسعه نسل جدید درمان برای مشکلاتی از جمله دژنراسیون ماکولا وابسته به سن – علت اصلی نابینایی در کشورهای توسعه یافته – منجر شود.

به گفته پروفسور «اندرو لاتری» متخصص چشم‌پزشکی بیمارستان ساوت‌هامپتون، امکان استخراج این سلول‌ها حتی از چشم یک فرد 97 ساله نیز وجود دارد؛ این سلول‌ها به آسانی در دسترس بوده و بدلیل انعطا‌ف‌پذیری بالایی که دارند، یک منبع سلولی بی‌نظیر برای درمان‌های آینده محسوب می‌شوند.

با توجه به استخراج سلول‌ها از چشم خود بیمار، خطر آلودگی یا عوارض رد کردن سلول‌های دریافتی برطرف می‌شود.

نتایج این مطالعه در مجله PLoS ONE منتشر شده است.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: