ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۳۶۹۱۲
تاریخ انتشار: ۱۳ مهر ۱۳۹۳ - ۰۹:۵۷

گرما عامل مرگ نوزادان پسر

نتایج یک مطالعه جدید محققان ژاپنی نشان حاکی است که گرمای بیش از حد هوا در سال های اخیر بر سلامت جنین به ویژه پسرها تاثیر سوء داشته و حتی جان آنها را به خطر انداخته است و اگر این روند ادامه یابد زنان اکثریت ساکنان این کره داغ را در آینده به خود اختصاص می دهند.
تدبیر24: کره زمین با گرما و خشکسالی قابل توجهی مواجه شده است و همین امر سبب بروز مشکلات متعدد از جمله کمبود شدید آب، تغییرات ناگهانی دمای هوا، خشکسالی های شدید، نابودی مزارع کشاورزی و مراتع شده است.

بتازگی مطالعه ای توسط محققان ژاپنی انجام شده است که نتایج آن حاکی است تغییرات آب و هوا در سال های اخیر و گرمای بی سابقه آن بر جنسیت جنین ها تاثیر به سزایی داشته است به طوری که تعداد تولد نوزادان پسر با کاهش قابل توجهی روبرو بوده است.

' می سائو فوکودا' از مرکز تحقیقاتی 'آکو' ژاپن در پروژه ای تحقیقاتی به استناد این تحقیق می گوید: اگر گرمای هوا با چنین قدرتی پیش برود در سال های آتی زمین تبدیل به سیاره ای خواهد شد که اکثریت ساکنان آن را زنان تشکیل می دهند.

در این مطالعه وضعیت زنان باردار از سال 1968 تا 2012 میلادی مورد بررسی قرار گرفت . براین اساس سال 2010 میلادی، دمای هوا به شدت گرم بود، آمار مرگ و میر جنین های پسر افزایش داشت، اما نوزادان دختر با وجود همین شرایط با سلامت کامل متولد می شدند. این موضوع در سال گرم 2011 نیز ادامه داشت.

این درحالی است که پیشتر محققان آمریکایی اعلام کردند علت که سقط جنین پسر بیشتر به درجه حرارت پایین و سرد بدن مادر برمی گردد.

برخی از دانشمندان معتقدند که دهه های پایانی قرن بیستم، گرمترین دوره چهارسده اخیر بوده است.علاوه براین ۱۰ مورد از گرمترین سال های جهان در سالهای ۱۹۹۰ تا سال ۲۰۰۷ به ثبت رسیده است که این میزان در ۱۵۰ سال گذشته بی سابقه بوده است. به نظر می رسد فعالیت های صنعتی و ایجاد گازهای گلخانه ای توسط کشورهای توسعه یافته به ویژه آمریکا و اروپا در ایجاد این مشکل بسیار موثر است .

منبع: ساینس
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: