تیم ملی شنای ایران در بازی های آسیایی 2014 با پنج ورزشکار در 11 ماده به میدان رفت که هیچکدام از آنها نتوانستند به فینال صعود کنند.
تدبیر24: جمال چاووشی فر، آرشام میرزایی، احمدرضا جلالی، مهدی انصاری و آریا نسیمی شاد پنج شناگر ایران در اینچئون بودند.
بهترین رتبه این شناگران در مواد انفرادی، رتبه چهاردهمی چاووشی فر در 50 متر کرال پشت بود.
البته تیم های 4 در 100 متر آزاد و 4 در 100 متر مختلط ایران در رده نهم بازی های آسیایی قرار گرفتند.
شکسته شدن سه رکورد ملی در این دوره از بازی های آسیایی تنها نکته قابل توجه عملکرد شناگران ایران در اینچئون بود.
** مواد انفرادی
جمال چاووشی فر کاپیتان تیم ملی ایران، نخستین شناگر کشورمان بود که در بازی های آسیایی 2014 به آب زد.
چاووشی فر در 50 متر کرال پشت با 26 ثانیه و 77 صدم ثانیه چهاردهم و در 100مترکرال پشت با 58 ثانیه و 23 صدم ثانیه در رده نوزدهم ایستاد و در هر دو ماده موفق شد رکورد ایران را که پیش از این هم در اختیار خودش بود جا به جا کند.
چاووشی فر در بازی های آسیایی گوانگژو نیز در این دو ماده به میدان رفته بود که در رده های هجدهم و بیست و یکم قرار گرفت.
احمدرضا جلالی و آرشام میرزایی در دو ماده 50 متر و 100 متر آزاد به میدان رفتند.
جلالی در 50 متر با 23 ثانیه و 74 صدم ثانیه هفدهم و در 100 متر با 52 ثانیه و 69 صدم ثانیه نوزدهم شد.
میرزایی نیز در50متر با 23 ثانیه و 91 صدم ثانیه نوزدهم و در 100 متر با 53 ثانیه و 14 صدم ثانیه بیست و چهارم شد.
در دوره گذشته بازی های آسیایی نیز ایران در این دو ماده دو نماینده داشت که محمد بیداریان دررده های هفدهم وهجدهم وپاشاوحدتی در رده های سیزدهم و بیست و هشتم قرار گرفته بودند.
آریا نسیمی شاد شناگر14ساله ایران که جوان ترین عضوکاروان ورزشی کشورمان در بازی های آسیایی 2014 بود، در سه ماده شنای قورباغه به میدان رفت. نسیمی شاد در 50 متر با 31 ثانیه و 6 صدم ثانیه نوزدهم، در 100 متر با یک دقیقه و 6 ثانیه و 2 صدم ثانیه بیست و چهارم و در 200 متر با 2 دقیقه و 20 ثانیه و 2 صدم ثانیه هفدهم شد.
نسیمی شادرکورد 200 متر قورباغه ایران را که پیش از این در اختیار محمد علیرضایی بود شکست.
در بازی های آسیایی گوانگژو، ایران دو شناگر در ماده های قورباغه داشت. علیرضایی به فینال 50 متر و 100 صعود کرد و در نهایت در رده های چهارم و هشتم این دو ماده ایستاد.
سروش خاجگی نیز در هر سه ماده به آب زده و در رده های 24، 23 و 17 قرار گرفته بود.
مهدی انصاری پنجمین شناگر ایران در اینچئون بود. انصاری در شنای پروانه و در 50 متر با 25 ثانیه و 86 صدم ثانیه شانزدهم و در 100 متر با 57 ثانیه و 18 صدم ثانیه نوزدهم شد.
وی در 200 متر قورباغه نیز با 2 دقیقه و 23 ثانیه و 12 صدم ثانیه نوزدهم شد اما در 50 متر به دلیل مصدومیت به میدان نرفت.
** مواد امدادی
تیم4در100مترآزادایران باترکیب مهدی انصاری، آرشام میرزایی، جمال چاووشی فر و احمدرضا جلالی با 3 دقیقه و 29 ثانیه و 65 صدم ثانیه در رده نهم ایستاد.
درماده 4در100مختلط تیمی نیز، جمال چاووشی فر، آریا نسیمی شاد، احمدرضا جلالی و آرشام میرزایی به میدان رفتند و با 3 دقیقه و 52 ثانیه و 25 صدم ثانیه در رده نهم قرار گرفتند.
البته قرار بود در این ماده هم مهدی انصاری به میدان برود اما مصدومیت وی باعث شد ترکیب تیم ایران نیز به هم بریزد و انتظاری که مسئولین فدراسیون شنا از عملکرد این تیم داشتند عملی نشود.
در دوره گذشته بازی های آسیایی نیز تیم ایران در این دو ماده به میدان رفت و در هردو ماده نیز زمان بهتری به دست آورد. ایران در بازی های آسیایی گوانگژو در 4 در 100متر آزاد نهم شده بود ودر 4 در 100 مختلط با قرار گرفتن در رده پنجم گروه فینالیست شد اما در فینال به دلیل خطا حذف شد.
** 159مدال بدون سهمی برای ایران
ورزش های آبی (شنا، شیرجه، واترپلو و شنای هماهنگ) در بازی های آسیایی 53مدال طلا داشتند.این رقم می تواند اهمیت این رشته ورزشی و لزوم سرمایه گذاری وتوجه به آن را روشن کند.این در حالی است که ایران فقط در رشته شنا نماینده داشت ودراین رشته نیز مانند تمام دوره های قبلی، نمایندگان ایران فقط شرکت کننده بودند بدون اینکه امیدی به کسب مدال آنها وجود داشته باشد.
دلخوش شدن به شکستن رکوردهای ملی سال هاست مهمترین موفقیت فدراسیون شنا شده است بدون اینکه اهداف بزرگتری برای این ورزش پایه طراحی شود.
سالهاست که تیم های شنای کشورمان به بازیهای آسیایی با هدف حمایتی اعزام می شوند، اما نتوانسته اند انتظارات را برآورده کنند. به نظر می رسد مسوولان ورزش باید چاره ای بیاندیشند تا این رشته در مدت زمان مشخص به جای خاص و تعریف شده ای برسد و گرنه ادامه این روند هیچ دستاوری برای ورزش ایران نخواهد داشت.
از سوی دیگر رشته واترپلو به عنوان یکی از رشته هایی که گاهی در مسابقات آسیایی و باشگاهی مدالی برای ایران کسب می کرد، مطرح بود اما این رشته نیز اخیرا از رقابتها کنار گذاشته می شود.
رشته شیرجه از رشته های پرمدال و جذاب ورزش های آبی است که این رشته نیزمتاسفانه به جایگاهی که شایسته آن بود،نرسیده است درسالهای گذشته برخی مواقع مربی خارجی برای تقویت این رشته به کشورمان سفر کرد، امابه سبب مقطعی بودن آن سیاست ها راه به جایی نبرد.
البته برای رسیدن به موفقیت در این رشته ورزشی، فدراسیون شنا به تنهایی نمی تواند تاثیرگذارباشد و باید وزارت ورزش وکمیته ملی المپیک نیز در این زمینه وارد عمل شوند تا شاید در آینده ایران نیز سهمی در 159 مدال ورزش های آبی بازی های آسیایی داشته باشد.