متاسفانه ما همیشه برای افراد فرصتهای اضافه درست میکنیم. ایجاد فرصت اضافه بدون ریسک نیز اسمش رانت است
تدبیر24: نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس با تاکید بر اینکه رانت هفت هزار میلیارد تومانی از طریق اختلاف نرخ ارز به وقوع پیوسته است گفت که این گزارش باید با نظر هیات رییسه مجلس به قوه قضاییه ارسال شود و کمیسیون اقتصادی دیگر در این مورد وظیفهای ندارد.
ابوذر ندیمی در گفتوگویی در ارتباط با جزئیات پرونده رانت هفت هزار میلیارد تومانی گفت: این بحث هفته قبل در کمیسیون اقتصادی مطرح و گزارش در صحن غیرعلنی قرائت شد. البته قرائت این گزارش به این معنی نیست که ما قصد داریم بررسی جدیدی در این مورد انجام دهیم بلکه ما تنها گزارش تخلف به وقوع پیوسته در دو سال قبل را قرائت کردیم.
نماینده لاهیجان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: این گزارش از سوی کمیسیون اقتصادی به هیات رییسه داده شده است و حالا هیات رییسه باید تصمیم بگیرد که در مورد آنچه بکند؟ مشخص نیست که این گزارش به قوه قضاییه ارائه میشود یا خیر؟ اما کمیسیون اقتصادی دیگر در مورد این رانت کاری نمیکند و تصمیم گیری بر عهده هیات رییسه است.
این نماینده مجلس در مورد رانت یا اختلاس بودن این موضوع یادآور شد: به هر صورت اسم تفاوت نرخ ارز، رانت است. وقتی کاری نمیکنیم و صرفا به این خاطر که نرخ تغییر میکند اسمش رانت است. به هر حال شما کاری انجام دادهاید و تنها از طریق تفاوت دو نرخ درآمد داشتهاید. به بیان دیگر هیچ نقشی در کارکرد نداشتهاید.
ندیمی در ارتباط با احتمال نقش جمشید بسم الله در این رانت نیز گفت: ما نمیتوانیم جزییات این گزارش را علنی کنیم. هنوز این اجازه را پیدا نکردهایم که مفاد این گزارش را علنی کنیم.
نائب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس در ارتباط با علت وقوع چنین تخلفاتی در کشور گفت: به نظر من بیشترین نقش را خود اقتصاد ایفا میکند که اگر اقتصاد ما به تفاوت نداشته باشد و رقابتی باشد مشکلات زیادی حل میشود. اما متاسفانه ما همیشه برای افراد فرصتهای اضافه درست میکنیم. ایجاد فرصت اضافه بدون ریسک نیز اسمش رانت است. البته در بورس هم مابه تفاوت وجود دارد اما به علت اینکه ریسک دارد در آن رانتی به وجود نمیآید.
وی ادامه داد: در بازار پول و ارز ما باید یک ثبات داشته باشیم و از نوسان جلوگیری کنیم. تا زمانی که چنین نوساناتی وجود داشته باشد شاهد اینگونه رانتها نیز خواهیم بود.
ندیمی تاکید کرد: دولت باید در مورد ارز فکری کند که هر قیمتی که بر روی ارز میگذارد دو نوع فساد ایجاد میکند. یک فساد در بودجه ایجاد میکند. چراکه هزینههای بیشتری ایجاد میکند و صرفه جویی را از بین میبرد و به بیان دیگر بودجه را متورم و متراکم میکند. دومین فساد هم برای افراد استفاده کننده است به لحاظ اینکه بدون کارکرد و سرمایه گذاری به یک درآمد بادآوردهای میرسند. فسادها هم ناشی از همین نوسانات است تا زمانی که ما نتوانیم در قیمت ارز ثبات ایجاد کنیم شرایط هم همین شکل است.